Akademik izgubio svih 10 borbi u Ankari

66 pregleda 37 komentar(a)
Akademik, Foto: EJU.NET
Akademik, Foto: EJU.NET
Ažurirano: 25.11.2017. 19:08h

Džudisti nikšićkog Akademika bez pobjede su završili nastup u Zlatnoj ligi u turskoj Ankari.

Izabranici Dragana Šćepanovića sa maksimalnih 5:0 poraženi su u prvom meču protiv portugalskog Sportinga, a u repasažu su identičnim rezultatom izgubili i od Fajtera iz Gruzije.

U Ankari u Zlatnoj ligi je nastupilo osam ekipa, a najviše uspjeha imali su ruski klubovi, pobjednik Javara Neva i drugoplasirani Njustrim.

Akademik je u prvoj borbi samo u dvije najlakše kategorije u ligi pružio žestok otpor Sportingu - Marko Gušić (-66 kg) je izgubio tek nakon 27 sekundi ekstra runde, dok je njegov stariji brat Nikola (-73 kg) izgubio na vazari od sjajnog Rustama Orujova.

Ostali naši džudisti Novo Raičević (-81 kg), Srđan Mrvaljević (-90 kg) i Lazar Daković (+90 kg), nijesu dočekali dva minuta borbe i padali su na ipon.

I u drugom okršaju sa ekipom Fajter iz Tbilisija Marko Gušić (-66 kg) je pružio žestok otpor, ali je poražen na vazari. U meču sa gruzijskom ekipom čitavu borbu odradio je i Mrvaljević, koji je takođe izgubio na vazari. Mrvaljević je u drugom meču nastupio u kategoriji do 81 kilogram, u kojoj je i rangiran na listama Svjetske džudo federacije (IJF).

Ostali naši džudisti, Nikola Gušić (-73), Predrag Stanjević (-90 kg) i Anto Dubreta (+90 kg), izgubili su iponima. Nikola nakon 41 sekunde borbe, Stanjević poslije 98 sekundi dok je Dubreta pružio jači otpor u teškoj kategoriji i izgubio je iponom nakon 2,16 minuta.

Obje ekipe koje su slavile protiv Akademika su uspjele da u Ankari osvoje bronzane medalje.

Džudisti Akademika jedini su bez pobjede završili nastup u Ankari.

Bonus video: