Botasu pol-pozicija u Abu Dabiju, u posljednjoj trci sezone

"Zaista sam srećan – bio sam očajan jer u Brazilu nisam iskoristio pol da pobijedim, tako da imam jasan cilj na trci“, rekao je Botas, koji u Abu Dabiju juri treću pobjedu u karijeri.
0 komentar(a)
Valteri Botas i Luis Hamilton, Foto: Beta/AP
Valteri Botas i Luis Hamilton, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.11.2017. 15:05h

Četvrti put u sezoni Formule 1, koja je već odlučena kada je šampion u pitanju (Luis Hamilton), Finac Valteri Botas izborio je pol-poziciju, drugu uzastopnu.

Vozač Mercedesa startovaće sa najbolje pozicije na Velikoj nagradi Abu Dabija, pošto je ostvario najbrže vrijeme u današnjim kvalifikacijama za posljednju trku u šampionatu - minut, 36 sekunda i 23,1 stotinka.

“Stvari su se postepeno poboljšavale, bio sam sve bolji i bolji na treninzima, tako da sam se osjećao dobro u bolidu i sve sam držao pod kontrolom. Zaista sam srećan – bio sam očajan jer u Brazilu nisam iskoristio pol da pobijedim, tako da imam jasan cilj na trci“, rekao je Botas, koji u Abu Dabiju juri treću pobjedu u karijeri.

Iz prvog reda će zajedno sa Botasom startovati njegov klupski kolega, Hamilton (1:37.391).

“Kakav Valterijev krug. Svaka mu čast. Malo sam izgubio brzinu u kvalifikacijama, a Valteri je bio sjajan i srećan sam zbog njega. Lijepo je bilo vidjeti toliko britanskih zastava u publici, cijenim to", bio je oduševljen Hamilton.

Iz drugog reda, sa trećeg i četvrtog mjesta, startovaće Njemac Sebastijan Fetel iz Ferarija (1:37.817) i Australijanac Fernando Rikardo u Red Bulu (1:38.016).

Peto vrijeme je ostvario drugi vozač Ferarija Kimi Raikonen, a prvih 10 kompletirali su Maks Verstapen, Niko Hulkenberg, Serhio Peres, Esteban Okon i Felipe Masa.

Staza trke za VN Abu Dabija duga je 5,5 kilometara, a voziće se 55 krugova.

Start nedjeljnog gran prija zakazan je za 14 sati.

Prošle godine pobijedio je Hamilton koji je i startovao sa pol pozicije.

Bonus video: