TUŽILAŠTVO IZVIĐA POKUŠAJ UBISTVA

Da li je bilo sačekuše za Mujovića?

Prijavio, u maju, da su tri muškarca pokušala da ga ubiju
71 pregleda 9 komentar(a)
Veselin Mujović, Foto: Boris Pejović
Veselin Mujović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.11.2017. 08:08h

Tužilaštvo i policija još nijesu otkrili ko je 2. maja na Paštrovačkoj gori pokušao da ubije Podgoričanina Veselina Mujovića.

Mujović je početkom maja prijavio da su tri muškarca pokušala da ga ubiju, ali da im je umakao zahvaljujući slučajnim prolaznicima...

Iz kotorskog Osnovnog državnog tužilaštva  “Vijestima” je odgovoreno da je taj predmet u fazi izviđaja. 

“U ODT-u u Kotoru formiran je predmet po prijavi V.M., u kojoj je navedeno da su ga na Paštrovačkoj gori pratile i presrele nepoznate osobe, koje su bile u dva automobila i povodom tog dogadjaja izdate su odgovarajuće naredbe i naloženo je UP CB Budva da preduzme određene radnje, a sve  u cilju identifikacije lica  i vozila”, odgovorila je portparolka tog Tužilaštva, tužiteljka Tijana Čelanović.

Podgoričanin, optužen da je prevario nekadašnjeg funkcionera DPS-a Svetozara  Marovića nudeći mu pomoć u istragama koje Specijalno tužilaštvo vodilo protiv članova njegove porodice, inspektorima je tada ispričao da su pokušali da ga ubiju   2. maja oko 20 časova.

Tvrdio je da je  krenuo iz Budve ka Podgorici i da je nekoliko metara prije raskrsnice u Petrovcu primijetio parkiran sivi “pasat”, sa upaljenim žmigavcima, okrenut u pravcu Bara, u kom je bio muškarac.

“Telefonom i rukom prekrio je veći dio lica i pogledao direktno u mene. Odlučio sam da idem preko Paštrovačke gore. Nakon par minuta vožnje, na prvoj lakat krivini sustigao sam crni 'golf IV'. Upalio je sva četiri žmigavca, a kada sam krenuo da ga pretičem, vozač mi je prepriječio put. Tada sam vidio da iz automobila izlaze dva muškarca. Nisam siguran, ali mislim da je vozač držao neki predmet u ruci”, kazao je Mujović tada inspektorima.

Ispričao im je da je u tom trenutku iz suprotnog pravca naišao automobil i da ga je to spasilo, jer se vozač “golfa” vratio u automobil da “odblokira” jednu traku. 

Iz policije je tada  nezvanično rečeno da su pregledali put kojim se kretao Mujović, ali da nisu zatekli sumnjive osobe, ni automobile o kojima je Podgoričanin govorio...

Preporučujemo za Vas