Džošua: Poigraću se s Parkerom, Vajldera ću nokautirati jednim udarcem

Entoni Džošua odgovorio na prozivke eventualnih rivala
1 komentar(a)
Džošua, Foto: Reuters
Džošua, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.11.2017. 16:41h

Prozivke su dio bokserskog spektakla, a u svega nekoliko sati smo čuli reakcije iz tabora dvojice prvaka svijeta u teškoj kategoriji.

Nakon što je Dejvid Higins, menadžer šampiona u WBO verziji Džozefa Parkera, demonstrirao kako Entoni Džošua “staklenu bradu” i pronašao dokaze da su čak sedmorica amaterskih ili profesionalnih boksera nokautirali sjajnog Britanca.

Higins je otkrio da njegov štićenik nikada nije bio u nokdaunu, a kamoli da je nokautiran, zbog čega je ponudio 20 hiljada funti svakome ko ponudi dokaz da je Parker ikada u karijeri bio na podu.

Na njegove, ali i prozivke Dionteja Vajldera, odgovorio je sam Džošua.

“Parker troši vrijeme na pogrešne stvari. Želi li pažnju medija? Ovo je PR spin. Ovdje se ne radi o tome kako se neko od nas bori. Ja sam boksovao protiv Vladimira Klička prerano za svoju karijeru, ali kako je prilika došla da se susretnem s jednim od najboljih boksera svih vremena, odradili smo posao bez prevelike drame”, rekao je Džošua i nastavio:

“I šta bi onda bilo tako teško da dođe do meča protiv ovog malog djeteta koji radi ovakve pres konferencije? To je vrlo neprofesionalno od njih. Boriti se za titulu svjetskog prvaka je velika stvar, a ovakve gluposti uzimaju dosta od nečega što bi trebalo biti vrh boksa”.

Britanac je još jednom poručio da bi bez većih problema pobijedio i Vajldera i Parkera. Njemu je svejedno ko će biti sljedeći rival i to ostavlja svom menadžeru Ediju Hrnu.

“Mislim da znam što bi trebalo da uradim s Vajlderom. A Parker? Ne pokušavam da ga omalovažim, ali vjerujem da bih se poigravao s njim po ringu. On nije problem. Vajlder? Nokautirao bih ga, trebalo bi mi malo vremena, ali bih uspio da nokautiram. Parker bi izdržao na nogama malo duže, ali i njega bih riješio. Vajldera bih nokautirao jednim udarcem. Ne kažem da bi išao u otvoreni rat, ali kada ga jednom pogodim, biće nokaut”, zaključio je Džošua.

Svjetski mediji pišu da je bliži borbi sa Džošuom 25-godišnji Novozelanđanin Parker, koji u karijeri ima sve 24 pobjede, a 18 nokautom. Džošua je svih 20 ostvario nokautom.

Bonus video: