Sve jači pritisci za suspenziju Rusije sa Olimpijskih igara

Bah se smatra "saveznikom" Rusije. On je ranije ovog mjeseca kritikovao "neprihvatljive" zahtjeve za sveobuhvatnu suspenziju Rusije, dok dvije komisije istražuju doping program u Sočiju
0 komentar(a)
Tomas Bah, Foto: Beta/AP
Tomas Bah, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.11.2017. 14:55h

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah pozvao je danas da se prestane sa pritiscima na Izvršni odbor te organizacije povodom moguće zabrane ruskim sportistima da učestvuju na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu 2018. godine.

Bah će 5. decembra predsjedavati sastanku Izvršnog odbora MOK, na kome bi Rusija mogla da bude izbačena sa predstojećih ZOI, zbog navodnog rasprostranjenog dopinga njenih sportista uz pomoć i prikrivanje države na prethodnim igrama, u Sočiju 2014. godine.

Bah se smatra "saveznikom" Rusije. On je ranije ovog mjeseca kritikovao "neprihvatljive" zahtjeve za sveobuhvatnu suspenziju Rusije, dok dvije komisije istražuju doping program u Sočiju.

Do sada je 10 ruskih sportista diskvalifikovano.

Bah je danas u svom govoru upozorio one "sa bilo koje strane... koji pokušavaju da izvrše pritisak".

"Oni neće biti u pravu", dodao je Bah.

Ruski zvaničnici su nedavno zaprijetili da u slučaju suspenzije neće biti televizijskog programa sa takmičenja u Pjongčangu i da će zabraniti hokejašima iz KHL lige da učestvuju na ZOI.

Bonus video: