U Budvi oduzeto 32.780 cigareta, a u Podgorici 56.960 cigareta i 37 kg rezanog duvana

0 komentar(a)
cigarete, Foto: Savo Prelević
cigarete, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.11.2017. 11:58h

Policija je državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru podnijela krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv S.R. (41) iz Budve, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo nedozvoljena trgovina.

"Pretresom stana, drugih prostorija i vozila koje koristi S.R., policijski službenici su oduzeli 32.780 komada cigareta različitih marki, bez akciznih markica Ministarstva finansija Crne Gore, čija maloprodajna vrijednost iznosi oko 2.530 eura, a za koje S.R. nije posjedovala dokumentaciju o porijeklu. Sumnja se da su cigarete bile namijenjene prodaji na crnom tržištu, radi sticanja protivpavne imovinske koristi.

U saopštenju se dodaje da su na području pijace "Gintaš" u Podgorici, S.K, B.D, G.P. i V.B. zatečeni u nelegalnoj prodaji cigareta i rezanog duvana za koje nijesu posjedovali dokumentaciju o porijeku robe, koja im je tom prilikom privremeno oduzeta.

"Od njih je oduzeto ukupno 37 kilograma rezanog duvana i 56.960 komada raznih vrsta cigareta, čija ukupna vrijednost iznosi oko 3.200 eura. O svemu je obaviješten državni tužilac u ODT u Podgorici koji se izjasnio da se protiv B.D, G.P. i V.B. podnesu krivične prijave u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljena trgovina, dok će S.K. uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu u Podgorici na dalje postupanje", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: