Prebiračević: Neće biti lako u revanšu

122 pregleda 0 komentar(a)
OK Jedinstvo, Foto: Cev.lu
OK Jedinstvo, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 24.11.2017. 10:25h

Odbojkaši Jedinstvo Bemaxa su u Rijeci ne samo proslavili prvu evropsku pobjedu u klupskoj istoriji, već su i, praktično, ovjerili prolaz u drugo kolo CEV kupa.

Izabranici Darka Prebiračevića su hrvatskog predstavnika dobili 3:0, i pokazali da su, objektivno, kvalitetniji i iskusniji rival, i da bi bilo veliko iznenađenje da u revanšu, 30. novembra u Bijelom Polju, ne ovjere prolaz u drugo kolo (za šta im trebaju dva seta), gdje rivala iz ovog dvomeča čeka austrijska Posojilnica...

"Prvi set je bio presudan za cijelu utakmicu, bio je jako neizvjestan. Kad smo ga riješili u našu korist, sve je poslije bilo puno lakše. Imamo više individualnog kvaliteta, ali i više iskustva dok je Rijeka mlada ekipa i neiskusnija u ovakvim utakmicama što se kasnije i osjetilo. Mislim da Rijeka nije loša ekipa i uopšte ne mislim da će nam biti lako u revanšu", oprezan je trener Bjelopoljaca Darko Prebiračević.

Rijeka je set i po mučila crnogorskog šampiona, ali je Jedinstvo u završnici prvog seta, i od sredine drugog pokazalo da je, ipak, kvalitetniji sastav od ekipe koja je lani bila četvrta u prvenstvu Hrvatske, i koja, što se vidjelo kada se lomio rezultat, teško da može da parira spremnijim i kvalitetnijim Bjelopljcima.

"Napadali smo servisom, imali dobar prijem i ostalo je došlo samo po sebi. Čestitke i Rijeci, mladi su momci i imaju kvalitet. Očekuje nas još jedan uzbudljiv susret u Bijelom Polju", ističe kapiten Jedinstva, Vladan Rudić.

Liverić: Izgubili smo od kvalitetnije ekipe

Iako je prije meča govorio da su šanse 50-50, trener Rijeke Velimir Liverić je na kraju prvog duela priznao da je njegov tim izgubio od boljeg.

"Ne bih rekao da smo izgorjeli, odigrali smo ok, bilo je malo lošeg prijema servisa, malo smečeva u aut i izgubili smo od kvalitetnije ekipe. Od ekipe koja više radi i viša je od naše. Odigrali smo zadovoljavajuće, zadovoljan sam, a vjerujem i publika. Igrala se kvalitetna odbojka. U drugom setu imali smo sedam promašenih servisa, pet smečeva u aut...Idemo da igramo i revanš, i to kvalitetno, vjerujem da će biti dobra utakmica. Mi idemo na pobjedu, kao i uvijek", rekao je Liverić.

Bonus video: