KAZNA ZA KARAMBOL

Nikšićanka će pijanu vožnju platiti 175 eura

Lazovićeva je na magistralnom putu Nikšić - Danilovgrad, u pijanom stanju, “pasato m” udarila nekoliko automobila...
198 pregleda 46 komentar(a)
Alkohol, vožnja, Foto: Shutterstock
Alkohol, vožnja, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.11.2017. 07:48h

Nikšićanka Nada Lazović (49) platiće 175 eura vožnju u pijanom stanju od tunela Budoš do Danilovgrada.

Lazovićevu je 19. novembra uhapsila danilovgradska policija, nakon što im je prijavljeno da je na magistralnom putu Nikšić - Danilovgrad “pasatom” nikšićkih registarskih oznaka udarila nekoliko automobila.

Dan kasnije privedena je Sudu za prekršaje u Podgorici.

Iz te institucije “Vijestima” je odgovoreno da im je policija iz Danilovgrada podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Lazovićeve.

Pojasnili su i koji je prekršaj napravila.

“Postupajuća sutkinja Milena Vračar, donijela je rješenje kojim je okrivljena Lazović Nada iz Nikšića, zbog prekršaja iz čl.318 st 1 tač. 6 Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, kažnjena novčanom kaznom u iznosu od 175 eura. Napominjem da navedeno rješenje nije pravosnažno”, odgovorila je predsjednica Suda za prekršaje Nada Bjeković.

Minimalna kazna predviđena članom koji je Lazović prekršila je 150 eura, maksimalna 2.000 eura, a moguće je izreći i kaznu zatvora do 60 dana.

Članom 318 stavom 1 i tačkom 6 regulisani su prekršaji koji čine vozači koji vozilom upravljaju pod dejstvom opojnih droga, drugih psihoaktivnih supstanci ili su pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 0,5 g/k g i većoj:

“Odnosno lice kod koga je nesposobnost za upravljanje vozilom zbog dejstva alkohola ili psihoaktivnih supstanci konstatovana stručnim pregledom ili je u tolikoj mjeri umoran, bolestan ili u takvom psihofizičkom stanju da nije sposoban da bezbjedno upravlja vozilom (član 182)”, piše u ZOBS.

Od hapšenja Lazovićeve do juče, Uprava policije nije zvanično saopštila zbog čega je Nikšićanka zaustavljena i privedena u prostorije OB Danilovgrad, iako, gotovo svakodnevno javnost obavještavaju o počiniocima saobraćajnih prekršaja.

Nakon njenog hapšenja iz te institucije nezvanično je rečeno da je bila pod dejstvom alkohola.

“Na Frutku je izazvala nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih i nije se zaustavila. Patrola je zaustavila nekoliko kilometara dalje”, rečeno je tada iz policije.

Očevidac sumanute vožnje “Vijestima” je ispričao da je vozač “pasata” od tunela Budoš do danilovgradskog kružnog toka, vozio lijevo-desno i napravio karambol.

“To je bio horor. Udarila je nekoliko malih automobila i jedan kombi... Iznenadili smo se kad smo vidjeli da policajci bukvalno izvlače ženu srednjih godina sa mjesta vozača, nije mogla ni da izađe sama.

Prava je sreća da nije ubila nekog”, kazao je sagovornik “Vijesti” tada.

Preporučujemo za Vas