PRESUDA OSNOVNOG SUDA U BARU

Kožar oslobođen optužbi da je napao komandanta Interventne jedinice barske policije

"Moj branjenik je oslobođen, jer je bilo evidentno da u spisima ne postoji niti jedan jedini dokaz da je počinio četiri krivična djela koja su mu stavljana na teret", kazao je branilac Kožara, advokat Zoran Piperović
334 pregleda 22 komentar(a)
Alan Kožar, Foto: Savo Prelević
Alan Kožar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.04.2019. 23:29h

Baranin Alan Kožar oslobođen je optužbi da je napao komandira Interventne jedinice barske policije Ivana Đokovića, i da je nakon toga organizovao postavljanje eksplozivne naprave ispod njegovog automobila. 

To je "Vijestima" saopštio njegov branilac, advokat Zoran Piperović. 

Oslobađajuću presudu izrekao mu je sudija barskog Osnovnog suda Sava Mušikić, koji je Aliju Metovića i Iliju Kovačevića osudio na po godinu dana zatvora zbog postavljanja bombe ispod Đokovićevog automobila. 

Kožara, kom je suđeno u odsustvu, optužni predlog teretio je za četiri  krivična djela -  napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, izazivanje opšte opasnosti putem podstrekavanja, napad na službeno lice putem podstrekavanja i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija putem podstrekavanja. 

"Moj branjenik je oslobođen, jer je bilo evidentno da u spisima ne postoji niti  jedan jedini dokaz da je počinio četiri krivična djela koja su mu  stavljana na teret.  Drago mio je što je sud pokazao da može da bude van uticaja i da sudi samo na osnovu onoga što je stanje u spisima. Ne bih komentarisao osuđivanost Kovačevića i Metovića na po godinu zatvora, jer nijesu bili moji branjenici”, kazao je Piperović. 

Advokat je dodao da je siguran da će ta presuda istrpjeti i žalbeni postupak. 

Kožar, kojeg policija označava vođom barske kriminilane grupe, bio je optužen da je od 31. marta do 8. aprila u Baru umišljajno podstrekavao Metovića i Kovačevića na krivična djela.

Metović i Kovačević su, prema stavu Tužilaštva, u Ulici Rista Lekića, po prethodnom dogovoru, aktivirali napravu urađenu od eksplozivne materije trinitrotoulena (TNT), koju su neovlašćeno nabavili od NN lica i bacili je na "golf VII" koji je u vlasništvu Đokovića.