Suđenje Miranoviću: Rađenović opet promijenio iskaz, kazao da se ne sjeća prethodnih izjava

Tvrdio je da je sa društvom bio u lokalu “Gatsby”, u Bulevaru Ivana Crnojevića, te da je nakon nekoliko sati izašao da uzme cigarete iz svog BMW, parkiranog kod stare benzinske pumpe
272 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud, Foto: Savo Prelević
Viši sud, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.11.2017. 08:43h

Svjedok Lazar Rađenović juče je ispričao treću verziju događaja od 19. septembra 2013. godine, kada je ranjen njegov drug Predrag Lazarević.

Rađenović je svjedočio pred sudijom podgoričkog Višeg suda Predragom Tabašem, u nastavku suđenja Podgoričaninu Petru Miranoviću.

Nakon što ga je Tabaš upozorio da je tri puta dao različitu izjavu, kazao je da se ne sjeća prethodnih, a i da se zbog proteka vremena slabo sjeća događaja.

Tvrdio je da je sa društvom bio u lokalu “Gatsby”, u Bulevaru Ivana Crnojevića, te da je nakon nekoliko sati izašao da uzme cigarete iz svog BMW, parkiranog kod stare benzinske pumpe.

Objasnio je da je tada preparkirao automobil ispred kafića i ušao da zovne društvo da idu.

Navodno, kada je izašao nakon par minuta, “čuo je glasnu muziku iz svog automobila i vidio haos”.

Odgovarajući na pitanja Miranovićevog branioca, advokata Zorana Piperovića, kazao je da se ne sjeća šta su, od garderobe, na sebi te noći imali Miranović i njegov otac Braco Miranović.

Nije mogao da se sjeti svojih izjava datih na saslušanju u tužilaštvu i u sudnici ni kada mu ih je pročitao sudija Tabaš.

“Ne sjećam se, ali ostajem pri drugoj izjavi datoj u sudu”, kazao je on.

U izjavi, pri kojoj je ostao, tvrdio je da je vidio kako Lazarević udara Miranovića ispred njegove kuće.

Nije umio da objasni Piperoviću zbog čega ostaje pri drugoj izjavi, ako se ne sjeća nijedne.

Miranović je optužen da je pokušao da ubije Lazarevića, kog je navodno, na trotoaru ispred svoje kuće, nakon prepirke ubo nožem u stomak.

Optuženi je ranije u sudnici rekao da je nakon svađe, u svojoj kući ranio Lazarevića, ali da je to uradio tek nakon što je udaren i iz straha za svoju porodicu.

Miranoviću su ponovo sudi, nakon što je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu odluku kojom je bio osuđen na dvije godine zatvora zbog pokušaja ubistva sugrađanina.

Bonus video: