OSUMNJIČEN ZA NEDOZVOLJENO DRŽANJE ORUŽJA I EKSPLOZIVNIH MATERIJA

Čotaru određen pritvor: Uhapšeni u akciji "Boka" mijenjao ime

Sagovornik "Vijesti" tvrdi da je Milutin Čotar ime i prezime mijenjao zbog ranije osuđivanosti na dugogodišnju zatvorsku kaznu...
670 pregleda 29 komentar(a)
Pištolji, municija, mobilni telefoni, Foto: Uprava policije
Pištolji, municija, mobilni telefoni, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 23.11.2017. 06:51h

Milutin Čotar (52) uhapšen u policijskoj akciji “Boka”, ranije se zvao Nebojša Đonović, rečeno je “Vijestima” nezvanično iz policije.

Sagovornik lista tvrdi da je ime i prezime promijenio zbog ranije osuđivanosti na dugogodišnju zatvorsku kaznu.  

Čotaru, osumnjičenom za  nedozvoljeno držanje oružje i eksplozivnih materija,  juče je sudija za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević odredio  pritvor do 30 dana. 

Pavićević je potvrdio za “Vijesti” da je u prisustvu branioca saslušao Čotara, dodajući da je  prihvatio predlog tužioca i odredio mu pritvor.

Čotara, navodnog člana kavačkog kriminalnog klana, uhapsili su pripadnici elitne  policijske jedinice, nakon što je pretresom njegove kuće u Dobroti pronađen pištolj i velika količina municije.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti” kod Čotara, koji se bavi ugostiteljstvom, pronađen je pištolj sa kojeg su uklonjeni serijski brojevi. 

Oružje je proslijeđeno u Forenzički centar na vještačenje.

U policijskoj akciji u kojoj je uhapšen Čotar, inspektori su  u Kotoru pretresli šest lokacija koje su koristile bezbjednosno interesantne osobe.

Pretresani su i stanovi u kojima borave Saša Ivanović, Neđeljko Bulatović, Branko Krivokapić, Milan Đurđulov i Dejan Božić.

Navodno, sve pretresane policija povezuje sa kavačkim kriminalnim klanom.

“Pretresima su pronađeni oružje, municija, vozila, sredstva komunikacije, potvrde o prijemu i predaji novca, kao i druge stvari i predmeti”, saopštili su iz Uprave policije nakon pretresa.

Preporučujemo za Vas