Bjelopoljci prošetali Rijekom, revanš formalnost

1 komentar(a)
Vladan Rudić, Foto: Cev.lu
Vladan Rudić, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 22.11.2017. 19:37h

Odbojkaši Jedinstvo Bemaxa su jednom nogom u drugom kolu CEV kupa - izabranici Darka Prebiračevića su večeras u gostima savladali Rijeku 3:0 (25:22, 25:18, 25:19), za 77 minuta igre, u prvom meču prvog kola drugog po znazi evropskog takmičenja.

Bjelopoljci su, ujedno, u Rijeci uknjižili prvu evropsku pobjedu u klupskoj istoriji!

S obzirom na to da crnogorski šampion revanš igra kod kuće, 30. novembra, a na osnovu svega viđenog u prvom susretu, trebalo bi da se dogodi malo čudo da Jedinstvo ne izbori prolaz u narednu rundu, gdje pobjednika ovog dvomeča već čeka austrijska Posojilnica (mečevi su na programu u decembru).

Jedinstvu je za prolaz dovoljno da pred svojim navijačima osvoji dva seta, dok Rijeci treba pobjeda od 3:0 ili 3:1 kako bi izborila "zlatni set". Imajući u vidu odnos snaga dva tima, teško je očekivati da Hrvati u revanšu naprave podvig...

Domaćin je mučio Bjelopoljce set i po, ali je na kraju, ipak, do izražaja došao veći kvalitet Bjelopoljaca protiv ekipe koja je sastavljena, maltene, od amaterskih igrača, i koja je prošle sezone bila četvrta u šampionatu Hrvatske.

Bez obzira na dva poraza protiv kiparske Omonije, u kvalifikacijama za Ligu šampiona, su, očigledno, dobrodošla Deliću, Bojiću i drugovima, koji, zahvaljujući i iskustvu stečenom u tim utakmicama, Rijeci, kada se lomio rezultat u prvom i drugom setu, nijesu dali nikakve šanse za iznenađenje u ovom susretu.

Jedinstvo je bolje otvorilo prvi set, povelo je 4:1 i 7:4, ali je Rijeka, serijom 4:0, nešto kasnije, stigla do vođstva od 11:8, a onda i 14:10. Imao je domaćin i prednost od 19:17, ali su Bjelopoljci preokrenuli na 20:19. Rijeka je posljednji put vodila 22:21, a onda su gosti, zahvaljujući Deliću napravili seriju, koju je asom okončao Madžunkov.

Rijeka je bolje počela drugi set, vođstvom od 7:4, ali su gosti preokrenuli već na 9:8, i do drugog tehničkog tajm-auta stekli četiri poena prednosti (16:12). Rijeka je posljednji trzaj imala serijom 4:0 za izjednačenje na 16:16, ali je naš šampion uzvratio udarac, napravio seriju za nedostižnih 22:16, pa se pitanje pobjednika više nije postavljalo, jer je Jedinstvo u trećem setu kontrolisalo dešavanja na terenu od početka do kraja…

"Ovo je, zaista, značajna pobjeda za našu ekipu. Prva pobjeda u nekom evropskom takmičenju u istoriji našeg kluba, ja sam presrećan zbog toga. Moram da čestitam igračima, zaista su odradili odličan posao, na jednom zaista vrućem gostovanju, pred dosta aktivne publike i velikog pritiska. Uspjeli su da odrade sve kako treba i da zabilježe siguran trijumf. Mislim da Rijeka, realno, može znatno bolje da igra. Smatram da je kompletnu utakmicu odlučio prvi set, u kojem smo se konstantno smjenjivali u vođstvu. Ali, na kraju smo individualnim kvalitetom, možda i boljom pripremljenošću utakmice uspjeli da dobijemo taj set, a kasnije je bilo sve mnogo lakše", kazao je nakon meča trener Jedinstva Darko Prebiračević.

Izjava Darka Prebiračevića nakon pobjede u Rijeci.

A post shared by OK Jedinstvo Bemax (@okjedinstvobemax) on

Rijeka – Jedinstvo Bemax 0:3 (22:25, 18:25, 19:25)

Rijeka – Dvorana: “Mladost”. Gledalaca: 1.000. Sudije: Biegajlo (Engleska) i Horvat (Mađarska). Poeni iz napada: Rijeka 28, Jedinstvo Bemax 31. Poeni iz bloka: Rijeka 4, Jedinstvo Bemax 6. Poeni iz servisa: Rijeka 3, Jedinstvo Bemax 5. Servis greške: Rijeka 14, Jedinstvo Bemax 4.

Rijeka: Pavlović 2, Šćulija, Ličina 2, Jurišić 8, Osojnak 14, Čule 2, Đorđević 3, L. Lasić 4, D. Lasić, Janjanin, Cibić 1, Sušanj, Smiljanić (libero), Jurčević (libero).

Jedinstvo Bemax: Kuburović 2, Vukić, Delić 14, Dizdarević, Popović (libero 1), Kojović, Pavićević (libero 2), Bulatović 4, Rudić 3, Bugarin 1, Đuretić, Tomić, Madžunkov 6, Bojić 15.

Bonus video: