OGRANIČENJE 80 KM/H

Na putu Podgorica-Cetinje vozio 204 km/h

Iz policije navode da su od 10. do 21. novembra zbog vožnje pod uticajem alkohola uhapsili 148 vozača.
58 pregleda 0 komentar(a)
brzinometar, Foto: Shutterstock
brzinometar, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.11.2017. 14:06h

Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv I.D. (36) zbog prekoračenja brzine i privremeno ga isključili iz saobraćaja.

"Službenici Grupe za bezbjednost saobraćaja su, 21.11.2017. godine oko 20,30 časova, na magistralnom putu Podgorica – Cetinje, u mjestu Ulići zaustavili putničko motorno vozilo marke “Golf”, budvanskih registarskih oznaka kojim je upravljao I.D. (36) zbog prekoračenja brzine. Uređajem za evidentiranje prekršaja u pokretu snimljena je brzina od 204 km/h, gdje je ograničenje 80 km/h. Protiv I.D. je podnijeta prekršajna prijava iz člana 318 Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, a vozaču je na licu mjesta privremeno oduzeta vozačka dozvola do okončanja postupka", navode iz policije.

Iz policije dodaju da su u periodu od 10. do 21. novembra zbog vožnje pod uticajem alkohola u koncentraciji većoj od 1g/kg, uhapsili 148 vozača.

"Upućujemo apel svim učesnicima u saobraćaju, da poštuju saobraćajne propise, da ne konzumiraju alkohol ako namjeravaju upravljati vozilom, da je svaka vožnja taksijem jeftinija od novčane kazne za upravljanje pod dejstvom alkohola, te da je svaka novčana kazna mnogostruko manje vrijednosti od ljudskog života. Takođe, napominjemo da će policija nastaviti sa pojačanim aktivnostima u narednom periodu, a sve u cilju povećanja stepena bezbjednosti svih učesnika u drumskom saobraćaju", navodi se u saopštenju.