SUĐENJE ZA UBISTVO MEDINA Tužilac: Imam dokaz da su svjedoci i Ulama upodobljavali iskaze

Sutkinja Moštrokl nije dozvolila tužiocu da iznosi detalje pisma, obrazlažući da je riječ o dokazu koji tek treba da bude sproveden u ovom postupku
682 pregleda 4 komentar(a)
Vladimir Ulama, Foto: Savo Prelević
Vladimir Ulama, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.11.2017. 11:21h

Tužilac Željko Tomković kazao je da posjeduje dokaz da su svjedoci u postupku za ubistvo Nemanje Medina - Dušan Pečurica i Savo Đurišić i optuženi za taj zločin - Vladimir Ulama, upodobljavali iskaze. To je rekao u sudnici Višeg suda, prigovarajući iskazu Pečurice i Đurišića.

Njih dvojica pred sutkinjom Vesnom Moštrokol tvrdili su da je optuženi Ulama, u noći nestanka mladog Petrovčanina, bio u lokalu „Irski pab“ na Virpazaru. Tužilac se pozvao na sadržaj ručno ispisanog pisma u kojem su navedene instrukcije kako da optuženi Ulama prilagodi svoju odbranu sa iskazima svjedoka među kojima su i ova dvojica.

Sutkinja Moštrokl nije dozvolila tužiocu da iznosi detalje pisma, obrazlažući da je riječ o dokazu koji tek treba da bude sproveden u ovom postupku.

Pored njih dvojice pred vijećem sutkinje Moštrokol saslušani su svjedoci Mirko Leposavić i Nemanja Kovačević, koji su nakon prijavljenog nestanka tragali sa Medinom.

Leposavić je ispričao da je u potragu sa Kovačevićem krenuo dan nakon prijavljenog nestanka i da je tada nekoliko puta zvao optuženog Ulamu, jer su od porodice Medin saznali da je Nemanja dan prije toga otišao kod njega.

Objasnio je da se nakon nekoliko pokušaja dogovorio sa Ulamom da se nađu na Virpazaru, te da se tada optuženi čudno ponašao i da je bio uznemiren.

"Ispričao im je da se vidio sa Nemanjom noć ranije, da je tražio od njega da mu nabavi oruže, da je čak našao i osobu koja bi mu prodala pištolj, ali kako nijesu uspjeli da se dogovore oko cijene, otišao je za Nikšić. Tvrdio im je i da nije znao za šta je Nemanji trebalo oružje", kazao je Leposavić.

Oba svjedoka tvrde da su na optuženom Vladimiru primijetili opekotine po lijevoj ruci i ogrebotine u predjelu nogu i butina.

Svjedoci su tvrdili i da je Ulama te noći sa sobom imao pištolj crne boje i da ne poznaju drugooptuženog za ovaj zločin Darka Mijovića.

„Ništa nemam da kažem sem da pohvalim svjedoka da je profesionalni lažov", kazao je optuženi Ulama nakon svjeočenja Leposavića.

Sutkinja je saslušala i Nikšićanina Darka Kilibardu, koji je objašnjavao poznanstvo sa albanskim državljaninom Adrianom Kastratijem.

Bonus video: