Vremeplov: Dubrovnik hoće suvlasništvo u CG aerodromima

1 komentar(a)
Novine, mediji, vremeplov, Foto: Shutterstock
Novine, mediji, vremeplov, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.11.2017. 09:41h

Velika ratna pljačka opreme i osnovnih sredstava dubrovačkog aerodroma u Ćilipima više nije u sferi poluslužbene ili javne tajne kakav je status imala od jeseni 1991. Ratna događanja prvi put nakon 16 godina našla su se u međudržavnom službenom aktu dviju susjednih zemalja, u parafiranom "Sporazumu o vazdušnom saobraćaju između CG i Hrvatske".

(...) Najzanimljiviji dio tog dokumenta odnosi se na dio u kojemu hrvatska delegacija naglašava "otvoreno pitanje kompenzacije Zračnoj luci Dubrovnik za otuđena osnovna sredstva i opremu iz 1991. godine, koja se i sada koristi kao dio imovine JP Aerodromi Crne Gore“.

"Jasno je da ne možemo očekivati obeštećenje u novcu, ali ne dolazi u obzir ni povrat danas već zastarjele opreme. Stoga će se naš prijedlog obešte}enja kretati u smjeru rješavanja tog problema kroz predstojeću privatizaciju aerodroma u CG. Zatražićemo rezervaciju suvlasničkih "paketa" u aerodromima Tivat i Podgorica gdje je u oktobru ’91. završila otuđena oprema i osnovna sredstva iz Ćilipa”, kazao je direktor dubrovačkog aerodroma Tonči Peović.

Bonus video: