"Dar" na poklon za Dan Budve

Predstavu je producirala nezavisna trupa U.R.A. iz Beograda
0 komentar(a)
predstava Dar
predstava Dar
Ažurirano: 21.11.2017. 08:44h

Društveno- angažovana predstava "Dar", koja se bavi pitanjem autizma, biće izvedena u u petak, 24. novembra, u 18 časova, u "Crvenoj komuni" u Petrovcu.

Gostovanje predstave ",Dar” organizuje JU "Grad teatar" povodom proslave Dana opštine Budva.

"Predstava je rađena u produkciji nezavisne trupe U.R.A. iz Beograda, koja okuplja glumce profesionalno angažovane i u drugim pozorištima, u traganju za relevantnim umjetničkim formama koje se bave društveno-angažovanim temama. Predstava "Dar", autorke Milene Đorđević, a u režiji Milana Đorđevića, kroz priču o porodici, ljubavi i prihvatanju različitosti, na suptilan i dirljiv način bavi se temom autizma, a za cilj ima podizanje opšte svijesti o ovom problemu. Komad prati život autističnog dječaka Koste, od rođenja do puberteta, i njegovu porodicu. To je, prije svega, priča o ljubavi i prihvatanju svih onih koji se na bilo koji način razlikuju od većine koja čini današnje društvo, od svih nas "zdravih i normalnih". Kostina uloga, sa svom tom svojom anomalijom, je da vrati svoju porodicu pravim vrijednostima, a nas u publici da podsjeti na to koji su nam prioriteti u životu, na to da se najprije treba okrenuti onima kojima smo potrebni i koje volimo, tj. porodici kao srži svakog društva. Po završetku predstave biće održana i interaktivna tribina, na kojoj će učestvovati glumci, stručnjak iz oblasti autizma, roditelj, nastavnik, učitelj ili profesor koji ima iskustva sa inkluzijom iz lokalne zajednice“, saopšteno je iz Javne ustanove.

Milena Đorđević je pisac komada, Miloš Đorđević je uradio režiju, kostim Vanja Popović, ton Jovan Četa, grafički dizajn Andrea Sunturlić.

U predstavi igraju: Stojan Đorđević, Milena Đorđević, Milan Kovačević, Boba Latinović, Maja Ranđić i Zorana Bećić. Ulaz na predstavu je slobodan.JU "Grad teatar" organizuje i prevoz za Petrovac, a publika će o mjestu i vremenu polaska biti blagovremeno obaviještena.

Bonus video: