"Poslanici koji ne dolaze na posao koštaju manje nego 100 miliona koje je ukrao Marović"

Da li su nakon godinu dana rada Markovićeve Vlade ekonomski problemi riješeni ili produbljeni? Kako je na kvalitet rada izvršne vlasti uticalo to što opozicija bojkotuje Parlament?
154 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.11.2017. 20:49h

Tok emisije:

21:30 Katnić je pitao Konjevića koliko koštaju poslanici koji ne dolaze na posao, a Konjević mu je odgovorio da kad ode na savjetovanje kod gospodina Kusovca će naučiti više.

"Mnogo manje nego vi, mnogo manje nego Kombinat aluminijuma, mnogo manje nego nezakonita pomoć koju ste dali Montenegro erlajnsu, mnogo manje nego 100 miliona koje je ukrao Svetozar Marović,", odgovorio je Konjević.

21:20 Katnić je rekao da je u fabriku mlijeka u Pavinom polju vlasnik uložio 11 miliona eura, i da je projekat već trebao biti završen, ali je bilo problema u lokalnoj samoupravi.

21:19 Konjević je citirao raniju izjavu potpredsejdnika Vlade, Milutina Simovića da neće biti povećanja PDV-a

On je naveo primjer Makedonije o progresivnom oporezivanju.

"Oni koji imaju više da plaćaju više poreza", objasnio je Konjević.

21:16 Katnić je rekao da Vlada na više sektora bazira ekonomski razvoj u 2018.

"Ekonomska slika u Crnoj Gori je bolja. Cifre su indikatori stvarnog stanja na terenu.. Politika Vlade će biti i subvencije za preduzeća koje imaju nove investicije i oslobađanje od poreza i doprinosa za nova radna mjesta u velikim investicijama od značaja za Crnu Goru. Jedan od programa je i ekonomsko državljanstvo". poručio je on.

21:08 Katnić je rekao da je kompanija Montenegro erlajns nacionalni interes.

21:06 Marović je kazala da se poslanici vlasti i ne trude da izgleda kao da oni kontrolišu izvršnu vlast.

20:59 Marović je rekla da su građani najmanje osjetili kada Vlada govori o unapređenju, da smo lider.

"Kod nas se opsjednutost politikom kod građana negativno manifestuje. Oni na kraju nezadovoljstvo iskazuju neizlasom na izbore, ne bore se za svoja prava, ne žale se da su diskriminisani zato što ne vjeruju u nezavisnost institucija", istakla je Marović.

20:53 Konjević je rekao da će Crna Gora svoje građane u 2019, 2020 i 2021. zadužiti u prosjeku po 500 miliona eura.

"To je samo zaduženje za vraćanje prethodnih kredita", istakao je Konjević.

20:45 Katnić je kazao i da je došlo do rasta zarada i penzija u Crnoj Gori kao i daimamo pad nezaposlenosti od 2,4 odsto

20:40 Katnić je rekao da je ostvaren veliki ekonomski rast.

"Smatramo da će doći do određenog pada ekonomske aktivnosti", rekao je on.

20:34 Konjević je poručio da Vlada umjesto da se pozabavi naplatom poreskog duga i zavođenjem fiskalnom disciplinom, ona je udarila gdje je najtanje.

"Plus na početku godine, Simović je dao obećanje da neće biti povećanja PDV. 21.000 majki sa troje i više djece, nijima je nevažna", rekao je Konjević

20:30 Marović je rekla da je Vlada pokazala da joj je najmanje stalo do najsiromašnijih, kao i da se ne zna koliki je broj zaposlenih.

"Plan racionalizacije nije sproveden", rekla je Marović.

20:26 Konjević je rekao da kad potpredsjednik Vlade ode u posjetu na periferiji Podgorice, pored njega stoji najveći poreski dužnik.

"Kako očekivati od privrednika da izmiruje porez, ako to ne radi državno preduzeće", kazao je Konjević.

20:25 Konjević je rekao da je preko 80 posto žena u Rožajama izgubilo pravo na korištenje naknada za majke sa troje i više djece.

20:20 Katnić je poručio da će se korisnicama koje su u trenutku dobijanja naknada bile na birou, pomoći da se vrate na biro.

20:15 Katnić je govoreći o majkama sa troje i više djece rekao da ne zna koliko je Vlada uštedjela.

20:10 Marović je kazala da bi dala čistu jedinicu Vladi, ali zbog učlanjenja u NATO, iako to nije zasluga ove Vlade nego splet okolnosti i aktivnosti i svega što je prethodilo učlanjenju, ocjena je dvojka,

20:08 Poslanik SDP Raško Konjević je rekao da je siguran da niko od 21.000 korisnica naknada majki sa troje i više djece nije zadovoljan radom Vlade u proteklih godinu dana

"Vlada je povećala PDV i s njihove strane je to ocijenjeno kao najbolji mogući potez, a to će se negativno odraziti na privredu", kazao je Konjević-

20:04 Katnić je rekao da cjelokupni ambijent ne čini samo Vlada Crne Gore i da rad Vlade ocjenjuje oscjenom oko 4.

Bez prisustva opozicionih poslanika 28.novembra 2016. u Skupštini Crne Gore Duško Marković izabran je za premijera gdje je i predstavio program rada Vlade.

U Vladi tvrde da BDP raste iz kvartala u kvartal, da značajno raste broj turista i ostvarenih noćenja, svi vidovi transporta, trgovina na malo, poljoprivreda, šumarstvo, vrijednost građevinskih radova, naplata poreskih prihoda kao i da rastu strane direktne investicije, pokrivenost uvoza izvozom i zaposlenost.

Da li su nakon godinu dana rada Markovićeve Vlade ekonomski problemi riješeni ili produbljeni? Kako je na kvalitet rada izvršne vlasti uticalo to što opozicija bojkotuje Parlament?

Koji su to ključni izazovi sa kojima će se suočiti Vlada u narednom periodu?

Ovo su neka od pitanja koja će otvoriti Reflektor, u utorak od 20h.

Gosti u studiju: državni savjetnik u Ministarstvu finansija, Nemanja Katnić, poslanik SDP-a Raško Konjević,izvršna direktorka Politikon mreže Jovana Marović.

Sugestije i komentare šaljite na zvaničnu Facebook stranu Reflektor - TV Vijesti.

Galerija

Bonus video: