ZLOUPOTREBA PODATAKA U POLITIČKE SVRHE?

Abazović podnio prijavu protiv Radonjića

Abazović je potvrdio da je u petak bio u ASK jer je na jednom neformalnom skupu saznao da se protiv njega vodi postupak
88 pregleda 12 komentar(a)
Dritan Abazović, Foto: Građanski pokret URA
Dritan Abazović, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 20.11.2017. 14:02h

Predsjednik GP URA Dritan Abazović podnio je danas prijavu Agenciji za zaštitu licnih podataka i slobodan pristup informacijama protiv direktora ASK-a Sretena Radonjića zbog, kako se navodi, zloupotreba ličnih podataka u političke svrhe.

"Jedan sam od rijetkih funkcionera koji je dao saglasnost da ASK može slobodno pristupati svim mojim bankovnim računima - pa se pitam kako me  neko može optuziti da sam nešto sakrio? Omogućio sam da ASK u svakom trenutku, vidi svaku promjenu ali ne i da to zloupotrebljava niti da me zbog toga proganjaju. Ali se ne treba čuditi "spikeru" Pink M, Sretenu Radonjiću koji je našao da "puni" kafane i ulice netačnim  informacijama koje imaju za cilj da politički agituje za DPS i degradira opozicionare. Radi se o čovjeku koji po direktivi premijera Duška Markovića (sa kojim je inače u prijateljsko-rodbinskim vezama) površno, neprofesionalno i udbaški podmeće u cilju zaštita velikih DPS zloupotreba kojima se navodni drirektor, a suštinski "spiker" Bebe Popovića, ne želi baviti", istakao je Abazović.

Abazović je potvrdio da je u petak bio u ASK jer je na jednom neformalnom skupu saznao da se protiv njega vodi postupak.

"Zamislite kakav je profesionalizam direktora ASK-a kad na mjestima gdje ljude najmanje ineresuje politika saznajem povjerljive informacije i navodno zaštićene podatke. Nažalost, Radonjić je uspio da u potpunosti obesmisli instit davanja saglasnosti za uvid u lične bankovne račune i da taj mehanizam kontrole, mimo zakona, zloupotrijebi. Žao mi je službenika koji tamo rade, oni ništa nijesu krivi, samo slijede upute čovjeka koji je obični šaraf u kriminalnoj mašineriji režima DPS-a", naglasio je predsjednik pokreta URA.

Dodaje i da sa nestrpljenjem čeka  sudski postupak, kao i onaj koji je danas on lično pokrenuo.

Preporučujemo za Vas