Advokatica više puta naplaćivala isti dug i uzela 80 hiljada eura iz budžeta?

Z.N. (60) je na ovaj način, sumnja se, po osnovu naplate dva ili više puta istog glavnog duga, troškova parničnog postupka i kamate, za sebe pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 75.768 eura, dok su troškovi izvršnog postupka iznosili 3.534 eura
0 komentar(a)
novac, euri, Foto: Shutterstock
novac, euri, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.11.2017. 12:44h

Advokatica Z.N. (60) iz Pljevalja osumnjičena je da je oštetila budžet Crne Gore za skoro 80 hiljada eura.

"Naime, službenici Odsjeka su podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv Z.N. (60) iz Pljevalja, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju", navodi se u policijskom saopštenju.

Ona je osumnjičena da je tokom 2014, 2015 i 2016. godine javnim izvršiteljima sa područja Opštine Pljevlja, uz upotrebu falsifikovanih punomoćja, podnosila više predloga za izvršenje presuda u kojima je dužnik država.

"Ovi predlozi za izvršenje presuda su prethodno već bili izvršeni kod drugog javnog izvršitelja ili kod Osnovnog suda u Pljevljima. Ona je na ovaj način, sumnja se, po osnovu naplate dva ili više puta istog glavnog duga, troškova parničnog postupka i kamate, za sebe pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 75.768 eura, dok su troškovi izvršnog postupka iznosili 3.534 eura. Na ovaj način je pričinjena šteta budžetu Crne Gore u ukupnom iznosu od 79.302 eura", kazali su iz Uprave policije.

Bonus video: