Nema odluke o izuzeću Turkovića i Klikovac

Zatvorski čuvari i robijaši obračunali su se prije skoro tri godine godine ispred paviljona Kazneno popravnog doma
194 pregleda 1 komentar(a)
Zatvorski čuvari
Zatvorski čuvari
Ažurirano: 20.11.2017. 08:49h

Za 1. decembar odgođeno je suđenje zatvorskim službenicima koji su optuženi za mučenje zatvorenika u januaru 2015. godine.

Sutkinja danilovgradskog Osnovnog suda, Sonja Keković, obrazložila je da Više državno tužilaštvo još nije odlučilo o predlogu odbrane, koji su tražili izuzeće postupajućeg tužioca Miroslava Turkovića i rukovoditeljke ODT Podgorica Ljiljane Klikovac.

Keković je u petak kazala da je o tome, prije početka glavnog pretresa, obavijestio Turković.

On je obrazložio da rukovoditeljka ODT Podgorica nije mogla odrediti drugog tužioca, jer je odbrana tražila i njeno izuzeće.

Zatvorski službenici Boban Nikčević, Božo Duborija, Predrag Radulović, Radomir Bošković, Igor Vojinović, Mirko Vučelić, Mirko Rakočević, Vojimir Dragić, Predrag Đuretić i Dragoje Kasalica optuženi su da su sredinom januara 2015. godine mučili deset osuđenika.

Na teret im se stavlja da su mučili tadašnje robijaše Srđana Vujovića, Luku Lučića, Branislava Lekića, Željka Lakušića, Dejana Parađinu, Gorana Demića, Mirka Kontića, Vladimira Zindovića i Milivoja Spasojevića.

Zatvorski čuvari i robijaši obračunali su se prije skoro tri godine godine ispred paviljona Kazneno popravnog doma.

Tužilaštvo je nedugo nakon incidenta podiglo optužnicu protiv devet zatvorenika, kojima je na teret stavljeno krivično djelo napad na službeno lice. Osuđeni su na ukupno 35 godina zatvora.

Bonus video: