Parcelu za groblje kupili su po zakonu i po pravilima

“Moja prava grubo su prekršena”, kazao je Džaković
117 pregleda 0 komentar(a)
Zdravko Simović, Dragan Džaković, Foto: Savo Prelević
Zdravko Simović, Dragan Džaković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.11.2017. 13:07h

Načelnik područne jedinice Uprave za nekretnine u Danilovgradu Dragan Džaković i direktor tamošnjem Komunalnog preduzeća Zdravko Simović oslobođeni su optužbi da su zloupotrijebili službeni položaj u poslu kupovine zemljišta za gradsko groblje.

Oslobađajuću presudu izrekla im je u petak sutkinja podgoričkog Višeg suda Biljana Uskoković, potvrdila je “Vijestima” portparolka tog suda Aida Muzurović.

“U navedenom predmetu donijeta je i javno objavljena presuda kojom su S.Z., i Dž. D., oslobođeni od optužbe zbog izvršenja krivičnog djela zloupotreba službenog položaja iz člana 416 stav 3 u vezi stava 1 KZ”.

Džaković je “Vijestima” rekao da je presuda potvrdila ono što je govorio od početka postupka - da je radio isključivo po zakonu i da je neosnovano hapšen i optužen.

“Pokušali su da me unište i da uruše moj kredibiliitet, ugled, profesionalni rad i rezultate postignute u veoma značajnim projektima rađenim u više crnogorskih opština. Na žalost onih koji su to pokušali, sud je odlučivao na osnovu činjenica, a ne njihovih podmetanja i utvrdio da sam radio isključivo na osnovu Zakona o eksproprijaciji”, kazao je Džaković.

Dodao je da je odluka suda pokazala neopravdanom akciju policije u kojoj su mu lisice na ruke stavljene kao najgorem kriminalcu.

“Moja prava grubo su prekršena i tada kada sam neosnovano uhapšen, bez ikakvog naloga, samo sa policijskom značkom, kao najgori kriminalac, da bi se na kraju pokazalo da za to nije bilo ni potrebe niti ikakvog osnova”, rekao je Džaković.

Njemu i Simonoviću sudilo se pod optužbom da su mimo propisa, za gradsko groblje, kupili zemljište odbornika DPS-a Veselina Mitrovića i da su je platili skuplje od stvarne cijene. Prema navodima optužnice, Mitroviću su pribavili imovinsku korist i pričinili štetu Opštini Danilovgrad.

Bonus video: