Grujić pustio osuđivanog kriminalca

Mojašević je u kriminalističkim evidencijama Centra bezbjednosti Podgorica evidentiran kao osumnjičeni za sedam krivičnih djela
653 pregleda 17 komentar(a)
Momčilo Mojašević, Foto: Zoran Đurić
Momčilo Mojašević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 18.11.2017. 21:04h

Kolašinski osnovni tužilac Vojislav Grujić, pustio je na slobodu Momčila Mojaševića (37), kojeg je policija razoružala i uhapsila nadomak Kolašina, iako je on do sada tri puta hapšen zbog istog krivičnog djela.

Podgoričanin je iz policijskog pritvora pušten 9. novembra, istog dana kada je Uprava policije saopštila da su “na osnovu operativnih saznanja lišili slobode bezbjednosno interesantno lice, zbog sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”.

“Obavještavamo Vas da je osumnjičenog Mojašević Momčila dana 9. 11. 2017. godine saslušao rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva Vojislav Grujić, te da nakon saslušanja osumnjičenog nije određeno zadržavanje”, odgovorio je “Vijestima” Grujić.

Mojašević je uhapšen 8. novembra u kolašinskom naselju Vladoš, nakon što je policiji javljeno da je naoružan.

Inspektori Odjeljenja bezbjednosti Kolašin zaustavili su tog dana “golf IV” podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao.

“Pregledom lica i vozila policijski službenici su na zadnjem sjedištu vozila, u crnoj kesi, pronašli i oduzeli lovačku pušku marke 'anson deey-s' kalibra 12 mm, za koju M.M. ne posjeduje oružni list”, saopšteno je tada iz policije.

Oni su najavili da će zaplijenjenu pušku poslati u Forenzički centar radi vještačenja.

Iz Uprave policije “Vijestima” je juče odgovoreno da su za vrijeme dok je Mojašević uhapšen, službenici OB Kolašin pretresli kuće i pomoćne objekte u mjestu Vranještica koje taj Podgoričanin koristi.

“U toku pretresa kuće i pomoćnih objekata nisu pronađeni predmeti i stvari interesantni za službu, odnosno koji bi se shodno ZKP-u mogli oduzeti”, kazali su iz UP.

Dodali su da je Mojašević u kriminalističkim evidencijama Centra bezbjednosti Podgorica evidentiran kao osumnjičen za sedam krivičnih djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

“Zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija protiv M.M. podnijete su tri krivične prijave i to od strane CB Podgorica 2007. godine i 2015. godine, dok je strane OB Kolašin 2017. godine podnijeta jedna krivična prijava - 8.11.2017. godine”, pojasnili su iz Uprave policije.

Iz te institucije dodali su da je nadležni tužilac u Podgorici odbacio krivičnu prijavu podnijetu protiv Mojaševića 2015. godine:

“Samim tim je krivični postupak obustavljen”.

Mojašević je u oktobru te godine hapšen nakon što je policiji prijavljeno da je naoružan u lokalu Rajska ptica. Navodno, kada je vidio inspektore sakrio je pištolj. Policija je pretresom lokala, u magacinu pronašla “magnum” sa šest metaka.

Iz Uprave policije odgovorili su da je Mojašević 2007. godine dva puta evidentiran od strane CB Podgorica kao osumnjičen za izvršenje krivičnog djela nasilničko ponašanje.

“Podaci o ishodu krivičnih postupaka odnosno eventualnoj osuđivanosti M.M. u nadležnosti su Ministarstva pravde”, kazali su iz UP.

Mojaševiću je 2014. godine Apelacioni sud potvrdio dvije godine i tri mjeseca zatvora, zbog zločinačkog udruživanja i prodaje marihuane.

Ranjen je krajem novembra 2011. u pucnjavi ispred kafane “Komovi” u podgoričkom naselju Masline.

Mojašević je 2002. godine, kao vojni policajac, osuđen na šest godina zatvora zbog ubistva Nebojše Lekovića (27), pripadnika MUP-a Crne Gore.

Prema optužnici vojnog tužioca pukovnika Miroslava Samardžića, Mojašević je 22. septembra 2001. godine, oko 1.20 časova, nakon izlaska iz kafane “Stari bunar” ubio Lekovića, u kog je ispalio četiri hica.

Svjedok je ubistva Luke Milića.

Bonus video: