Uručene nagrade najboljima na nikšićkom Festivalu glumca

Nagrade je uručila potpredsjednica Opštine Nikšić Sonja Nikčević, koja je i zatvorila 14. izdanje festivala uz najavu da već sjutra počinju pripreme za sljedeći, jubilarni Festival
55 pregleda 0 komentar(a)
FEstival glumca Nikšić, Foto: Jelena Kontić
FEstival glumca Nikšić, Foto: Jelena Kontić
Ažurirano: 18.11.2017. 20:05h

Četrnaesti Međunarodni festival glumca svečano je zatvoren večeras dodjelom nagrada onima u čiju čast se Festival i organizuje.

Svojom igrom i ulogama, po mišljenju stručnog žirija u sastavu Božo Koprivica, mjestu predsjednika i članovi Sreten Mitrović i Kristina Obradović, nagrade su dodijeljene za najbolju mušku ulogu, ravnomjerno, Krešimiru Mikiću u predstavi "Balon", Teatra Exit iz Zagreba i Simu Trebješaninu za ulogu Milivoja u predstavi "Inspekcija" u produkciji Nikšićkog pozorišta.

Grand prix za najbolju žensku ulogu dodijeljen je Branki Šelić za ulogu Eve u predstavi "Jesenja sonata", Pozorišta Atelje 212 iz Beograda i Festivala Grad teatar Budva.

Najbolja epizodna muška uloga, ravnopravno je podijeljena Jovanu Krivokapiću za ulogu Igora u predstavi "Inspekcija" i Petru Vlahoviću za ulogu Arista u predstavi "Učene žene" Crnogorskog narodnog pozorišta.

Nagrada za najbolju žensku epizodnu ulogu, takođe je ravnopravno dodijeljena Branki Trlin za ulogu u predstavi "Balon" i Mariji Đurić za ulogu Davorke u predstavi "Inspekcija".

Specijalna nagrada dodijeljena je Juliji Milačić za ulogu Radice u savremenom komadu "Inspekcija" i ulogu Anrijete u klasičnom komadu "Učene žene", "za bogatu skalu glumačkih sredstava", obrazložio je Koprivica pri proglašenju nagrade.

Nagrade je uručila potpredsjednica Opštine Nikšić Sonja Nikčević, koja je i zatvorila 14. izdanje festivala uz najavu da već sjutra počinju pripreme za sljedeći, jubilarni Festival.

Koprivica je istakao da se žiri usaglasio u tome da im je bilo zadovoljstvo gledati mlade glumce poput Petra Vlahovića, Jovana Krivokapića i drugih "koji su budućnost crnogorskog pozorišta". Više puta je ponovljeno i da je Nikšić pozorišni grad, a ovaj veliki Festival je vratio pozorišni duh gradu i zatvorio sezonu festivala, po kojima je grad sve više prepoznat.

Bonus video: