Vijeće Apelacionog suda 28. novembra o žalbi na presudu Šaranoviću

Šaranović je 11. oktobra u svojstvu svjedoka - oštećenog saslušan u ODT-u u Podgorici, povodom krivične prijave koju je podnio dana 6. jula 2016. godine protiv više NN službenika Centra bezbjednosti u Podgorici
183 pregleda 0 komentar(a)
Marko Šaranović, Foto: Savo Prelević
Marko Šaranović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.11.2017. 15:38h

Porodica Marka Šaranovića, koji je pred Višem sudom u Podgorici u junu ove godine osuđen na 14 godina zatvora zbog ubistva Dragana Bećirovića u Budvi, kazala je da je Šaranović 11. oktobra, u svojstvu svjedoka - oštećenog, saslušan u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, povodom krivične prijave koju je podnio protiv više NN službenika CB Podgorica.

"Dana 11. oktobra 2017. godine u svojstvu svjedoka - oštećenog, u Osnovnom Državnom tužilaštvu u Podgorici, saslušan je Marko Šaranović povodom krivične prijave koju je podnio dana 06.07.2016. godine. Krivična prijava je podnesena protiv više NN službenika Centra bezbjednosti u Podgorici jer postoje osnovi sumnje da su dana 09.10.2014. godine izvršili više krivičnih djela zloupotrebe službenog položaja iz člana 416 stav 1 Krivičnog zakonika (KZ) i krivičnog djela protiv pravno lišenje slobode iz člana 162 stav 2 KZ. Navedena krivična djela prijavljena lica su izvršila prilikom privođenja oštećenog Marka Šaranovića u CB u Podgorici, kao i prilikom primjene Mjera tajnog nadzora koja je nad njim i još 4 druga lica potom uslijedila. Upravo na ovim spornim dokazima temelji se prvostepena presuda kojom je pred Višim sudom u Podgorici Marko Šaranović osuđen zbog izvršenja krivičnog djela ubistvo u saizvršilaštvu iz člana 143 KZ", navode iz Šaranovićeve porodice.

Tim povodom, kao i povodom drugih povreda zakona i prava okrivljenog u postupku, ističu, branilac okrivljenog Marka Šaranovića – advokat Borivoje Borović je izjavio žalbu na prvostepenu presudu.

Sjednica vijeća Apelacionog suda ovim povodom je zakazana za 28. novembar tekuće godine.

Bonus video: