NA PUTU BERANE-BIJELO POLJE

Nuhodžić imao udes, nije povrijeđen, vozač "golfa" uhapšen

141 pregleda 0 komentar(a)
Mevludin Nuhodžić (Novine)
Mevludin Nuhodžić (Novine)
Ažurirano: 04.04.2019. 23:50h

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić imao je sinoć udes u mjestu Zaostro na magistralnom putu Berane - Bijelo Polje i nije povrijeđen.

Do udesa je došlo kada su se sudarili službeni automobil u kojem je bio Nuhodžić i "golf 5", nakon čega je vozač "golfa" pobjegao.

Auto u kome je bio ministar kretao se iz pravca Berana ka Bijelom Polju, kada je iz za sada nepoznatih razloga, "golf" prešao na suprotnu stranu i udario u službeni ministrov auto.

Vozač "golfa" je kasnije je pronađen i uhapšen, a kako je utvrđeno imao je 0,99 promila alkohola u krvi.

Šteta na automobilima je neznatna.

Iz Uprave policije je saopšteno da je beranska policija nakon sat vremena uhapsila osobu koja je udarila vozilo u kojem se nalazio Nuhodžić, a potom pobjegla.

"17.11.2017. godine oko 22.25 časova, na izlazu iz Berana, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo vozilo marke "VW Golf V" bjelopoljskih registarskih oznaka kojim je upravljao A.B. (35) iz Bijelog Polja i službeno vozilo marke "Mercedes" u kojem se nalazio ministar unutrašnjih poslova Melvudin Nuhodžić, a kojim je upravljao službenik MUP-a. A.B. je, upravljajući vozilom marke "VW Golf V", prešao preko pune središnje linije na lijevu kolovoznu traku, namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera, i u krivini ostvario kontakt sa vozilom u kojem se nalazio ministar Nuhodžić, a potom se dao u bjekstvo", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da su nakon sat vremena od događaja, beranski policajci zaustavili vozilo kojim je upravljao A.B. i tom prilikom ga uhapsili zbog počinjenog prekršaja napuštanje lica mjesta saobraćanje nezgode iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

"Alkotestiranjem je utvrđeno da je A.B. upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u većoj mjeri od dozvoljene. Na službenom vozilu marke „Mercedes“ je nastala manja materijalna šteta. Ministar unutrašnjih poslova nije povrijeđen. A.B. će biti priveden sudiji za prekršaje Suda za prekršaje u Beranama uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.