Popoviću određen pritvor do 72 sata, branio se ćutanjem

Sagovornik "Vijesti" blizak istrazi kazao je da će se vještačenjem utvrditi tačna količina droge pronađene u automobilu kojim je Popović upravljao.
462 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.11.2017. 21:02h

Viši državni tužilac Grujo Radonjić odredio je zadržavanje do 72 sata Podgoričaninu Predragu Popoviću (24) u čijem automobilu je, nakon potjere, pronađeno 150 kilograma skanka.

Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti", Popović se na saslušanju branio ćutanjem, a zadržavanje mu je određeno zbog opasnosti od bjekstva.

Sagovornik "Vijesti" blizak istrazi kazao je da će se vještačenjem utvrditi tačna količina droge pronađene u automobilu kojim je Popović upravljao.

Scene policijske potjere nalik na one iz filmova viđene su jutros malo poslije osam sati u samom centru Podgorice.

Potjera je okončana saobraćajnom nezgodom na mostu "Milenijum" i zaplijenom više od 150 kilograma droge skank.

Televizija "Vijesti" saznaje da su pripadnici podgoričke policije zajedno sa kolegama iz granične policije, postupajući po operativnim saznanjima da se P.P. iz Podgorice bavi švercom droge osumnjičenog pratili od Kuča.

Kada je primijetio policiju, pokušao je da im umakne, ali se njegov bijeg završio na mostu gdje je izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj je došlo do prevrtanja automobila "opel astra" bjelopoljskih registarskih oznaka.

U slupanom automobilu policija je pronašla oko 150 kilograma skanka, saznaje TV "Vijesti".

Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti", vozač vozila u kojem je bila droga je Predrag Popović (24) i prebačen je u Klinički centar.

Nije životno ugrožen.

UP: Pronađeno i oduzeto oko 170 kilograma skanka

Policija iz Tuzi danas je u saradnji sa podgoričkom policijom uhapsila P.P. (24) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Sektora granične policije Odjeljenja bezbjednosti Tuzi su danas u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica, postupajući po operativnim podacima pronašli i oduzeli oko 170 kilograma skanka, i tom prilikom lišili slobode jedno lice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Naime, službenici OGB Tuzi su, 18.11.2017. godine oko 08,00 časova, vršeći poslove obezbjeđenja državne granice, a postupajući po operativnoj informaciji u reonu Zatrijebač – Poprati – Korita, izvršili blokadu terena, i tom prilikom pokušali da zaustave putničko motorno vozilo marke „Opel Astra“, bjelopoljskih registarskih oznaka, kojim je upravljao P.P. (24) iz Podgorice. P.P. nije zaustavio vozilo na znak zaustavljanja policijskog službenika, već je nastavio dalje kretanje, i tom prilikom ostvario kontakt svojim prednjim lijevim dijelom vozila sa desnom stranom patrolnog vozila marke „Dacia Duster“, koje se nalazilo na saobraćajnoj traci sa upaljenom svjetlosnom signalizacijom, nakon čega se velikom brzinom dao u bjekstvo u pravcu Podgorice. Službenici OGB Tuzi su odmah krenuli u potjeru za ovim licem i o događaju i pravcu kretanja upoznali službenike Centra bezbjednosti Podgorica, koji su se uključili u potjeru za licem koje je upravljalo ovim vozilom. Prolazeći kroz crveno svjetlo na semaforu, na raskrsnici Bulevara Ivana Crnojevica i ulice Stanka Dragojevica u pravcu mosta Milenijum, P.P. vozilom „Opel – Astra“ ostvaruje kontakt sa vozilom marke „Reno-megan“, prilikom čega dolazi do prevrtanja vozila „Opel – Astra“. P.P. je ukazana ljekarska pomoć u Kliničkom Centru Crne Gore i tom prilikom su konstatovane lakše tjelesne povrede. Pregledom vozila, na licu mjesta je pronađeno osam džakova u kojima su se nalazila 162 pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne težine od oko 170 kg", saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je opojna droga predata Odsjeku za borbu protiv droge radi daljeg postupanja.

"Pronađena i oduzeta opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja. O događaju obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je naložio da se P.P. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", kazali su iz UP.

Galerija

Bonus video: