Južna Koreja će biti dobar domaćin crnogorskim sportistima

0 komentar(a)
ZOI, Foto: Ministarstvo sporta
ZOI, Foto: Ministarstvo sporta
Ažurirano: 17.11.2017. 17:53h

Crna Gora je od obnove nezavisnosti učestvovala na svim Zimskim olimpijskim igrama i očekuje se da u Pjongčangu nastupi sa većim brojem sportista nego do sada, ocijenili su na sastanku povodom organizacije predstojećih Igara ministar sporta Nikola Janović i ambasador Republike Koreje Ju Deđon.

Zimske olimpijske igre, 23.po redu, biće održane od 9. do 25. februara 2018. u Pjongčangu i okupiće oko 3.000 sportista iz 90 država, koji će se nadmetati u sedam sportova i 15 disciplina.

Crna Gora je na Igrama u Vankuveru 2010. imala jednog, a četiri godine kasnije, u Sočiju, dva takmičara.

Ambasador Deđon saopštio je da Južna Koreja spremno dočekuje svoje prve Zimske olimpijske igre, u duhu mira, stabilnosti i prosperiteta.

On je kazao da će Ambasada Republike Koreje sa zadovoljstvom pružiti svu neophodnu pomoć i logistiku crnogorskoj sportskoj delegaciji, koja će kako je planirano brojati do osam članova.

Deđon je istakao da se raduje i to što je prisustvo na ceremoniji otvaranja igara u Pjončangu najavio i Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

Očekuje se da će od crnogorskih sportista norme ostvariti ukupno troje takmičara, dvoje u alpskom i jedna takmičarka u nodijskom skijanju.

Sastanku u Ministarstvu sporta u ime crnogorskog Paraolimpijskog komiteta prisustvovao je predsjednik Igor Tomić.

Bonus video: