Poklon gradu Kotoru: Operska diva, Jadranka Jovanović nastupa u ponedjeljak

"Divno je imati priliku i čast slušati umjetnicu kakva je operska diva Jadranka Jovanović, upravo na svečanom koncertu povodom otvaranja treće Kotorske koncertne sezone", istakla je direktorica muzičke škole, Laura Jovanović
280 pregleda 0 komentar(a)
Jadranka Jovanović, Foto: KotorArt
Jadranka Jovanović, Foto: KotorArt
Ažurirano: 17.11.2017. 12:53h

Operska diva Jadranka Jovanović nastupiće na otvaranju Kotorske koncertne sezone u ponedjeljak 20. novembra 2017. godine u 20 časova, u koncertnoj dvorani u crkvi sv. Duha u Kotoru, saopštili su organizatori.

U saopštenju se dodaje da je ovo je treće izdanje Kotorske koncertne sezone koju organizuje Škola za osnovno i srednje muzičko obrazovanje "Vida Matjan" iz Kotora u saradnji sa međunarodnim festivalom KotorArt Don Brankovi dani muzike.

Navodi se da koncert Jadranke Jovanović predstavlja poklon gradu Kotoru, budući da je otvaranje sezone rezervisano za dan uoči proslave Dana Opštine Kotor i ulaz je besplatan.

"Divno je imati priliku i čast slušati umjetnicu kakva je operska diva Jadranka Jovanović, upravo na svečanom koncertu povodom otvaranja treće Kotorske koncertne sezone. Nadam se da će publika uživati u ovom i u svakom narednom koncertu, a đaci i profesori škole takođe u seminarima koje pripremamo za njih. Jadranka Jovanović predstavlja jedno od vodećih imena u svijetu solo-pjevanja, gospođa nevjerovatne karijere i zato Vas pozivam da zajedno uživamo u njenom nastupu u Kotoru, u ponedeljak 20.11. sa početkom u 20 časova", istakla je direktorica muzičke škole, Laura Jovanović.

Organizacioni tim Kotorske koncertne sezone najavljuje bogatu sezonu kako dječijih, školskih koncerata, tako i gostujućih umjetnika iz regiona i svijeta.

"Takođe, nastavljaju sa praksom da što više umjetnika koji dođu da predstave svoju umjetnost, takođe i održe seminar za sve đake kako bi stekli neophodno iskustvo, vještine i znaje za budući život muzičara. Sve informacije o koncertima I seminarima možete naći na facebook stranici muzičke škole Vida Matjan kao i na sajtu www.vidamatjan.me", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: