Baranka promovisala djela u Beogradu: Performans o intertekstualnosti

"Dugujem veliku zahvalnost producentu Pavlu Kneževiću koji je prepoznao ono što radim i omogućio da se moja poezija predstavi na teatarski način”, rekla je “Vijestima” Milošević nakon promocije
76 pregleda 0 komentar(a)
Slavica Milošević, Foto: Privatna arhiva
Slavica Milošević, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 17.11.2017. 10:36h

Mlada barska književnica Slavica Milošević održala je ove nedjelje u Beogradu neuobičajenu promociju svojih knjiga. Njenih pet autorskih djela - “Neka me utješi nebo”, “Sve je rečeno, Ameli”, '”Ti, Ja i Prever”, “Kad karijatide plaču” i najnovije “Kajanje za ponijeti” predstavio je festival umjetnosti “Belgrade art show” u Jazz baru “Sinatra” na Dorćolu, a ovo multimedijalno veče bilo je svojevrsni performans u kojem su puna tri i po sata bili prepleteni poezija, ples i gluma.

“'Belgrade Art Show' promocija knjiga je unikatna po pitanju predstavljanja književnih djela autora, jer publici prezentuje bogat umjetnički program.” Ti, Ja i Prever” su izveli glumci Škole mjuzikla “Eudven”, dok sam u “Kajanju za ponijeti” i ja glumila pored Đorđa Jankovića i Katarine Ljotić. Sve je bilo preko očekivanja, u publici je bilo više od 150 posjetilaca kojima sam još govorila o intertekstualnosti, kolažiranju i mikroesejima u mojim knjigama. Dugujem veliku zahvalnost producentu Pavlu Kneževiću koji je prepoznao ono što radim i omogućio da se moja poezija predstavi na teatarski način”, rekla je “Vijestima” Milošević nakon promocije.

Na beogradskoj promociji, publika je tokom večeri imala prilike da uživa još i u modnoj reviji i izložbi slika, koji takođe krase promocije Belgrade Art Show performansa.

Slavica Milošević je svoju poeziju ljetos predstavila crnogorskoj književnoj publici prvo na jubilarnom XXX Barskom ljetopisu, a potom na poetskim večerima u Petrovcu, Budvi, i opet u Baru krajem avgusta u Dvorcu kralja Nikole.

Milošević piše blogove za prestižne izraelske medije “Jerusalem Post” i “Times of Israel”, te za beogradski kulturno-umjetnički magazin “Puls”. Učestvovala je i na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, a prema navodima kritike, njen literarni opus karakterišu esejistika, poezija u prozi, poezija, mikro eseji, kolažiranje i intertekstualnost.

Bonus video: