Olimpijska stipendija za Pantića i Gardaševića

Olimpijsku stipendiju, u iznosu od 670 dolara mjesečno, dobilo je devet crnogorskih sportista, a ranije su ugovor potpisali atletičari Slađana Perunović, Kristina Rakočević i Marija Vuković, karatisti Marina Raković i Mario Hodžić, teniserka Danka Kovinić i jedriličar Milivoj Dukić
66 pregleda 0 komentar(a)
cok, Foto: COK
cok, Foto: COK
Ažurirano: 17.11.2017. 08:55h

Džudisti Danilo Pantić i Nikola Gardašević potpisali su ugovor za olimpijsku stipendiju, koju je obezbijedio Crnogorski olimpijski komitet (COK), uz pomoć Fonda olimpijske solidarnosti Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK).

Olimpijsku stipendiju, u iznosu od 670 dolara mjesečno, dobilo je devet crnogorskih sportista, a ranije su ugovor potpisali atletičari Slađana Perunović, Kristina Rakočević i Marija Vuković, karatisti Marina Raković i Mario Hodžić, teniserka Danka Kovinić i jedriličar Milivoj Dukić.

Saopšteno je Crnogorski olimpijski komitet obezbijedio sportistima stipendije kao podršku za ostvarivanje norme za učešće na Olimpijskim igrama u glavnom gradu Japana 2020. godine.

"U Crnogorskom olimpijskom komitetu smo sigurni da se radi o sjajnim sportistima koji su svojim kvalitetom dokazali da se od njih i u narednom period s pravom mogu očekivati zapaženi rezultati i vjerujemo da će uspjeti da se domognu učešća na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine", kazao je Simonović nakon potpisivanja ugovora sa džudistima.

Pantić i Gardašević zahvalili su COk na podršci, navodeći da su uvjereni da će svojim rezultatima u narednom periodu opravdati očekivanja i biti dio olimpijskog tima na Igrama u Tokiju.

Bonus video: