"Blic": Predao se Dejan Šekularac, jedan od saradnika Darka Šarića

Prema saznanjima "Blica", Šekularac je u Srbiju došao letom iz Podgorice
133 pregleda 2 komentar(a)
Dejan Šekularac, Foto: Vesko Belojević
Dejan Šekularac, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 16.11.2017. 17:05h

Dejan Šekularac (37), jedan od optuženih saradnika narko-bosa Darka Šarića, predao se danas policiji na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", saznaje "Blic".

Kako "Blic" nezvanično saznaje, u toku je provjera njegovog identiteta, a nakon toga biće sproveden u pritvor po ranijoj odluci Specijalnog suda u Beogradu.

Prema saznanjima "Blica", Šekularac je u Srbiju došao letom iz Podgorice, a najavio je predaju preko svog branioca.

Ovo je, navodi "Blic", drugi put da se Šekularac nalazi u pritvoru zbog optužbi koje ga povezuju sa Darko Šarićem i švercom kokaina. Još 2011. godine, za njim je Interpol iz Argentine raspisao potjernicu jer ga potražuje radi služenja zatvorske kazne zbog pokušaja krijumčarenja droge.

Šekularac je zvanično u bjekstvu od oktobra 2010. godine, samo nekoliko dana prije nego što je Crna Gora potpisala sporazum o izručenjima sa Srbijom, piše "Blic".

On je bio uhapšen 5. februara 2010. godine na osnovu Interpolove potjernice Srbije, zajedno sa Goranom Sokovićem, pod sumnjom da su obojica kao članovi Šarićevog narko-klana učestvovali u švercu 2,7 tona kokaina iz Urugvaja.

Šekularac se sam predao Centru bezbjednosti u Crnoj Gori 2015. godine, ali je Crna Gora i tada odbila da ga izruči Srbiji.

Istraga protiv njega u Srbiji je prekinuta jer je bio nedostupan organima gonjenja, on je osumnjičen da je bio zadužen za organizovanje i kontrolu prevoza narkotika, a da je Soković, zajedno sa Šarićem, jedan od glavnih vođa narko kartela koji je razvio jake ogranke u Crnoj Gori i Srbiji.

Međutim, samo nekoliko dana kasnije Viši sud u Podgorici obojicu je pustio na slobodu po nalogu Vrhovnog tužilaštva Crne Gore, jer je Specijalni sud u Srbiji odbio da dostavi dokaze protiv njih dvojice, navodi "Blic".

Srpski tužilac Miljko Radisavljević tada je izjavio da bi dostavljanje dokaza u ovoj fazi istrage tužilaštvu Crne Gore protiv Sokovića i Šekularca moglo ozbiljno da ugrozi istragu koja se protiv Šarića vodi u Srbiji.

On je objasnio da zahtjev tužilaštva Crne Gore nije odbijen, već odložen i da je trebalo postupiti po potjernici, pa tek onda vidjeti koji su dalji vidovi saradnje.

Bonus video: