Kotorski umjetnici: Najbolji rad Lane Bokan "Tre sorelle"

Otvaranje izložbe Kotorski vizuelni umjetnici 2017. planirano je za subotu, 18. novembar
248 pregleda 0 komentar(a)
Tre sorelle
Tre sorelle
Ažurirano: 16.11.2017. 12:13h

Najbolji likovni rad za 2017. godinu nastao u Kotoru, je jednoglasnom odlukom žirija, rad Lane Bokan pod nazivom "Tre sorelle“.

U obrazloženju odluke, žiri navodi da, “inspirisana tradicijom Boke, Lana je utjelovila savremeni prikaz legende o tri sestre. Poigravajući se sa materijalima, poput čipkanog miljea (koji je dio tradicije Boke) kao i gipsa, realizovala je savremenu zanimljivu tvorevinu”.

Žiri u sastavu Gordana Franović, istoričarka umjetnosti, predsjednica i članovi, akademski slikari Ratko Odalović i Ilija Burić su na sjednici održanoj 14. novembra donijeli i odluku da na XII izložbi ,,Kotorski vizuelni umjetnici 2017’’ učestvuju: Daliborka Kordić, Dušica Ivetić, Dubravka Milivojević, Zoran Petrušić, Mile Albijanić, Jovana Pestorić, Milodarka Milatović Stamatović, Milenko Premović, Perunika Premović i Lana Bokan.

Žiri je jednoglasno konstatovao da su ovi umjetnici u skladu sa propozicijama izložbe na vrijeme dostavili svoja djela i prateću dokumentaciju.

Otvaranje izložbe Kotorski vizuelni umjetnici 2017. planirano je za subotu, 18. novembar, u renoviranoj Gradskoj galeriji.

Bonus video: