SDT će predložiti da se i suđenje za pranje novca javno prenosi

U tom predmetu pred Višim sudom u Podgorici podignuta optužnica protiv 12 osoba zbog krivičnih djela stvaranje krivične organizacije i pranja novca
112 pregleda 12 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.11.2017. 11:32h

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) predložiće da se, ukoliko bude potvrđena optužnica, postupak u predmetu protiv Nebojše Medojevića i drugih osoba zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizcije i pranja novca, prenosi javno, rekla je je specijalna tužiteljka i portparolka SDT-a Sanja Jovićević.

Jovićević je podsjetila da je u tom predmetu pred Višim sudom u Podgorici podignuta optužnica protiv 12 osoba zbog krivičnih djela stvaranje krivične organizacije i pranja novca.

Ona je kazala da se očekuje da u zakonskom roku bude održano ročišta radi ocjene zakonitosti i opravdanosti podignute optužnice pred nadležnim vijećem Višeg suda u Podgorici.

"Javnost će kao i do sada kroz odgovarajuća saopštenja Specijalnog državnog tužilaštva biti u prilici da u mjeri mogućeg prati i ovaj postupak, a ukoliko dođe do potvrđivanja optužnice SDT će i u ovom predmetu predložiti da se postupak prenosi javno", rekla je Jovićević agenciji MINA.

Ona je kazala da je SDT uvažavajući zahtjev i potrebe javnosti cijeneći da će se i na taj način doprinijeti još većoj transparentnosti rada tužilaštva, otvorilo Twiter nalog koji je aktivan.

Bonus video: