Vremeplov - Medenica: Ne štedimo ljude bliske vlasti

114 pregleda 1 komentar(a)
Vesna Medenica, Foto: Savo Prelević
Vesna Medenica, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.11.2017. 10:28h

"Državni tužioci ne štede nikoga, pa ni one koji su bliski strukturama vlasti”, saopštila je VDT Vesna Medenica.

"Naš se rad pokušava permanentno devalvirati i pokušava se javnosti u CG poslati poruka da državni tužioci nemaju volje da pokreću istrage, naročito prema pojedincima koji su bliski vladajućoj partiji. Ja ću takve demantovati činjenicama”, rejka je Medinica i saopštila da su tužioci sve mjere Nacionalne komisije u borbi protiv korupcije i kriminala sproveli i formirali komisiju koja će pratiti rad policije, tužilaštva i sudija.

Ona je u prilog tvrdnji da tužioci imaju “volje i hrabrosti” da pokrenu istrage nabrojala desetine postupaka koji se vode po zahtjevima tužilaštva u svim CG sudovima. Jedan od prioriteta tužilaštva, kaže VDT, su ratni zločini:

"Oni su procesuirani u mom mandatu. U svim slučajevima imali smo profesionalne hrabrosti da mukotrpnim prikupljanjem dokaza u tim složenim predmetima gonimo počinioce krivičnih djela. Svi se nalaze pred sudovima po zahtjevima za sprovođenje istraga i to su deportacije 1992, Morinj, Kaluđerski Laz. Slučaj Bukovica još je u fazi postupka prikupljanja prethodnih dokaza i on je odmakao".

Bonus video: