Bar: U Dvorcu kralja Nikole izložba Ćalasana

Završio je novosadsku Akademiju likovnih umetnosti u klasi profesora Slobodana Kneževića Abija na odsjeku za grafiku. Laureat je nagrade za grafiku na XIII Bijenalu studentske grafike SCG u Beogradu, te nagrade za grafiku i crtež Art Klinike "Perspektive"
68 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.11.2017. 09:16h

U Dvorcu kralja Nikole u Baru večeras će biti otvorena samostalna izložba akademskog umjetnika iz Bara Jakše Ćalasana.

Izložba je u okviru zimske scene Barskog ljetopisa i ona otvara likovni dio festivalskog programa, a ujedno i višednevni program proslave Dana Opštine - 24. novembra. Postavku koju će posjetioci moći pogledati narednih mjesec dana večeras u 19 časova će otvoriti istoričarka umjetnosti dr Anastazija Miranović.

Jakša Ćalasan je rođen 1979. u Baru u kojem živi i radi. Završio je novosadsku Akademiju likovnih umetnosti u klasi profesora Slobodana Kneževića Abija na odsjeku za grafiku. Laureat je nagrade za grafiku na XIII Bijenalu studentske grafike SCG u Beogradu, te nagrade za grafiku i crtež Art Klinike "Perspektive".

Do sada je imao veliki broj samostalnih izložbi širom Crne Gore, Srbije i Italije.

Među važnijim grupnim izložbama na kojima je učestvovao su cetinjski Novembarski salon vizuelnih umjetnosti 2012. i 2014, International Colony u italijanskom Varezeu 2011, "Barski likovni umjetnici” u njemačkom Nirnbergu 2008, “Perspektive V” u beogradskom “Remontu” 2007, Oktobarski salon KC Kovin u Srbiji 2006, Majska izložba grafike Beogradskog kruga 2006, Izložba XIII Bijenala studentske grafike SCG u Beogradu 2006), Art klinika u Novom Sadu 2006.

Galerija

Bonus video: