Vojvodiću sponzorski ugovor sa japanskim proizvođačem sportske opreme

Japanska kompanija je u pismu saopštila da je u članu karate kluba Podgorica prepoznala kvalitet i uvažavanje koje ima na turnirima i međunarodnim takmičenjima.
115 pregleda 0 komentar(a)
Mijat Vojvodić, Foto: Boris Pejovic
Mijat Vojvodić, Foto: Boris Pejovic
Ažurirano: 15.11.2017. 14:48h

Crnogorski karate reprezentativac Mijat Vojvodić potpisao je dvogodišnji sponzorski ugovor sa japanskom kompanijom za proizvodnju sportske opreme za borilačke sportove, Shureido.

Japanska kompanija je u pismu saopštila da je u članu karate kluba Podgorica prepoznala kvalitet i uvažavanje koje ima na turnirima i međunarodnim takmičenjima.

Navodi se da je željela da mu pruži podršku u trci za dobijanje olimpijske vize za Igre u Tokiju 2020. godine.

Ugovor, koji je u ime kompanije potpisao njen zastupnik Takeši Nakasone, obavezuje Vojvodića da Šureido sportsku opremu reklamira na svim turnirima i zvaničnim međunarodnim takmičenjima.

"Čast mi je reklamirati jednu tako renomiranu kompaniju iz Japana. Osjećam i obavezu da u toj opremi ostvarim što bolje rezultate, naročito sljedeće godine kada me očekuje Evropsko i Svjetsko prvenstvo. Apsolutno najvažniji cilj kojim stremim je učešće na Olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju”, kazao je Vojvodić agenciji MINA.

On je naglasio da je pred njim dug proces kvalifikacija za olimpijski turnir, na kojem će nastupati deset najboljih kataša iz cijelog svijeta.

"Izuzetno sam motivisan za sve turnire koji me očekuju, a dodatnu energiju i polet mi daje i to što drugi poput kompanije iz Japana vjeruju u mene. Iskreno se nadam i vjerujem u to da će i u Crnoj Gori privredni subjekti više ulagati u sport i sportiste, koji su najbolji ambasadori svoje države u svijetu”, kazao je Vojvodić.

On je pojasnio da je Shureido u posljednjih deset godina zabilježio veliki rast na tržištu sportske opreme.

Zvanični je partner Svjetskoj i Evropskoj karate federaciji i generalni sponzor Japanske karate federacije.

Opremu te kompanije nose vodeći svjetski karatisti u muškoj i ženskoj konkurenciji, Rio Kijun i u Kijo Šimicu, koji su dvostruki svjetski prvaci i osvajači zlatnih medalja na Svjetskim igrama u Vroclavu ove godine.

Shureido će biti i oficijalni partner Evropskim olimpijskim igrama 2019 u Minsku i Olimpijskim igrama 2020 godine u Tokiju.

Vojvodić je ove godine bio sedmoplasirani na Evropskom prvenstvu u Izmitu i srebrni na prvenstvu Balkana u Čačku.

Sa kata timom, u čijem sastavu su još Srđan Vuković i Vladimir Mijač, u Izmitu je izgubio meč za bronzanu medalju, dok je bio zlatni u Čačku.

Bio je srebrni na prošlogodišnjem Svjetskom kupu u Laškom, na istom takmičenju osvojio je bronzanu medalju 2014, a ima i bronzu sa Svjetskog prvenstva u Maroku, u konkurenciji juniora.

Osvajao je medalje na Balkanskim i Mediteranskim šampionatima, Evropskim i Svjetskim univerzitetskim prvenstvima.

Bonus video: