Pogledajte kako se osnovci iz Donje Gorice snalaze na putu do škole

Mještani na rješenje čekaju već osam godina. Pisali su Opštini i tražili da se dio ulice ponovo asfaltira
221 pregleda 4 komentar(a)
ulica Arhonta Petra, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
ulica Arhonta Petra, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 15.11.2017. 09:55h

Mještani ulice Arhonta Petra u Donjoj Gorici godinama imaju problem s dijelom puta koji poplavi usljed kiše. Đaci koji pohađaju OŠ "Vlado Milić" pridržavaju se za okolnu ogradu kako bi prešli lokvu.

Mještani ističu da su se obraćali Glavnom gradu odakle je obećano da će se problem riješiti tokom naredne godine, ali nije precizirano kad. Do tada bez automobila ili gumenih čizama tokom kišnih dana teško će premostiti prepreku.

Tim putem svakodnevno prolazi i Nikoleta Pajović, učenica devetog razreda OŠ "Vlado Milić".

"Ovo stanje ovakvo je duži niz godina. Od kada sam krenula u prvi razred ništa se nije mijenjalo. Kad je kiša stvarno se teško prolazi ovuda, nije jedino ovo mjesto ima ih više. Auto naiđe i pokvasi nas i onda moramo cijeli dan mokri u školu", rekla je Nikoleta.

Roditelji su zato prinuđeni da djecu prevoze automobilom.

"Moramo djecu da vodimo kolima, iako je škola tu jako blizu, vidite i sami kakva je situacija s lokvom", kaže mještanin Budo Uzelac.

Isti problem imaju i mještani koji rade u obližnjim firmama.

"Kad vidim da je stvarno toliko loša situacija da ne mogu nikako da prođem, vratim se kući i ne znam izmaltretiram nekoga da me poveze. Inače je stvarno problematično prolazi se sa strana ili kroz lokvu pa se skvasimo", rekla je Maša Miladinović.

Mještani na rješenje čekaju već osam godina. Pisali su Opštini i tražili da se dio ulice ponovo asfaltira.

"Ovo je sad katastrofa, sva voda ide ovdje, ovdje je najniža tačka. Rijetko će ko proći, svi idu okolo i bez auta ovdje prolaza nema"rekao je mještanin Gojko Pajović.

Pajović ističe da su iz Agencije za izgradnju i razvoj obećali da će tokom naredne godine riješiti problem, ali nijesu precizirali kad.

Iz Agencije nijesu odgovorili ni na pitanja Televizije Vijesti jer, kako su kazali, direktor je bio zauzet zbog sjednice Skupštine Glavnog grada.

Bonus video: