SKORO GODINU I PO ČEKA NA REZULTATE IZVIĐAJA

Tvrdi da ga je advokat Mandić prevario

Bulatović je rekao da nema priznanice jer je vjerovao da ga neće prevariti čovjek koji je bio sudija. Mandić je ranije negirao da je prevario Bulatovića
738 pregleda 26 komentar(a)
Radovan Mandić, Foto: Savo Prelević
Radovan Mandić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.11.2017. 20:09h

Podgoričanin Novo Bulatović tvrdi da tužilaštvo već godinu i četiri mjeseca ne postupa po njegovoj krivičnoj prijavi protiv advokata Radovana Mandića.

Prijavu protiv bivšeg sudije Višeg suda podnio je tvrdeći da ga je prevario za 2.430 eura.

Mandić je ranije negirao da je prevario Bulatovića.

Bulatović se pita ko štiti advokata, s obzirom da je prijavu podnio 12. jula prošle godine u podgoričkom Osnovnom tužilaštvu, a nedugo zatim i disciplinsku prijavu Advokatskoj komori.

Predmet je, rekao je on, dodijeljen tužiocu Ivanu Medojeviću, kod koga je išao minimum petnaest puta, interesujući se za predmet.

"Prvi odgovor dobio sam početkom ljeta, kada mi je tužilac rekao da će prijava biti odbijena, jer dokazi koje sam ponudio nijesu relevantni", naveo je Bulatović.

Međutim, petnaestak dana kasnije, kazao je Novović, tužilac mijenja mišljenje i govori mu da će ipak u postupku saslušati i njega i Mandića.

"Od tada mi je više puta rečeno da ćemo biti saslušani, prvo početkom avgusta, pa sredinom septembra. Godina je na izmaku, a još se nije krenulo sa mrtve tačke, ni u tužilaštvu, ni u Advokatskoj komori", istakao je Bulatović.

Iz tužilaštva je "Vijestima" odgovoreno da je izviđaj u toku, ne želeći da komentarišu navode Bulatovića.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti” Advokatskoj komori je podnijeto više prijava protiv advokata Mandića da ih je prevario za novac, ali je problem što, ili nema dovoljno dokaza, ili se čeka ishod krivičnog postupka kako bi se postupalo po disciplinskoj prijavi.

Bulatović nije imao priznanice da je dao novac Mandiću, ali je rekao da ima snimljene telefonske razgovore njega i advokata, koje je predao tužilaštvu. Priznanice nije uzeo jer je, kazao je, vjerovao da ga neće prevariti čovjek koji je bio sudija.

Bulatović je snimke razgovora na kojima se čuje da je advokatu dao novac predao tužilaštvu.

U krivičnoj prijavi Bulatovića piše da se advokatu obratio za pomoć u avgustu 2015. godine, kako bi mu pomogao u sporu sa KAP-om, a koji se ticao rješavanja stambenog pitanja njegove sedmočlane porodice.

Advokat mu je obećao da će pozitivno riješiti spor i tražio 650 eura, što je Bulatović pozajmio i dao mu.

Tvrdi da mu je mjesec kasnije Mandić rekao da preko prijatelja može da sklopi vansudsko poravnanje sa vlasnikom KAP-a Veselinom Pejovićem i tražio mu još 530 eura da bi povukao tužbu.

Bulatović tvrdi da mu je opet dao novac, a advokat je nedugo nakon toga rekao da je Pejović, po sporazumu, na račun Osnovnog suda u Podgorici uplatio novac, ali da ga ne može podići dok ne uplati 1.250 eura na račun suda.

Bulatović je navodno opet pozajmio novac i dao Mandiću, ali je onda shvatio da je prevaren, jer je saznao da Pejović nije uplatio novac i da Mandić nije ni podnosio tužbu.

Mandić je ranije rekao da poznaje Bulatovića, ali da nije tačno da ga je prevario za novac.

"To su sve fantazije. Ima li on dokaze za to što priča? Naravno da nema. Kontaktirao me je za pravnu pomoć, jer je dobio tužbu iz Privrednog suda, ali nije tačno da sam ga bilo što prevario. Mi se nismo sporazumjeli i to je sve. Za nešto što priča, treba da ima dokaze”, rekao je Mandić tada.