Podgoričanin uhapšen: Ukrao auto, pa ga ostavio kao zalog?

Kako sumnjaju iz policije, automobil je pokrenuo pomoću ključa koji se nalazio u bravi
103 pregleda 5 komentar(a)
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.11.2017. 11:50h

Podgorička policija uhapsila je sugrađanina V.K. (37) zbog sumnje da je ukrao automobil.

"On je, kako se sumnja, 20.10.2017. godine, počinio ovo krivično djelo na način što je, koristeći odsutnost oštećenog D.L. u ulici Balšića, koji je parkirao i ostavio otključano sa ključem u kontakt bravi putničko motorno vozilo marke „VW Golf II“ podgoričkih registarskih oznaka koji je u vlasništvu ugostiteljskog objekta „Ćošak“ iz Podgorice, gdje je oštećeni zaposlen, otuđio ovo vozilo", navode iz Uprave policije.

Nakon što je automobil otključao pomoću ključa koji se nalazio u bravi i odvezao se sa lica mjesta, sumnja se, V.K. je sljedećeg dana vozilo ostavio kod M.K. u Maslinama, kao zalog da će vratiti 50 eura koje je od njega tom prilikom pozajmio.

"M.K. je nakon toga vozilo prodao S.M. za iznos od 140 eura, a S.M. je dalje vozilo prodao M.L. za iznos od 200 eura, da bi M.L. preprodao predmetno vozilo P.R. kod kojeg je i pronađeno od strane službenika CB Podgorica i kasnije vraćeno vlasniku", dodaju iz policije.

O događaju je obaviješten nadležni tužilac koji je naložio da se V.K. uhapsi i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično djelo krađa.

Bonus video: