Nikšić: Ukrali lim sa krova crkve i radijatore iz restorana?

Državni tužilac u Nikšiću je naložio da se I.R. uhapsi zbog sumnje da je počinio dva krivična djela teška krađa, dok je protiv maloljetnog E.A. podnijeta krivična prijava
123 pregleda 6 komentar(a)
lisice, hapšenje, Foto: Shutterstock
lisice, hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.11.2017. 10:09h

Nikšićka policija rasvijetlila je dvije teške krađe i tom prilikom uhapsila sugrađanina I.R. (23) dok je protiv maloljetnog E.A. (17) podnijeta krivična prijava zbog sumnje da su počinili ova djela.

Kako sumnjaju iz policije, njih dvojica su u jednoj od krađa ukrali dio bakarnog lima sa krova crkve u tom gradu.

"Postupajući po prijavi koju je podnio D.Z. (38) iz Nikšića, sveštenika sabornog hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću da je u noći između 02.11. i 03.11. 2017. godine od strane nepoznatih lica otuđen dio bakarnog lima sa krova Crkve svetih apostola Petra i Pavla u Nikšiću, službenici CB Nikšić su došli do saznanja o mogućim počiniocima. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su I.R. (23) i maloljetni E.A. (17), oba iz Nikšića, počinili krivično djelo teška krađa na štetu Crkve svetih apostola Petra i Pavla", navode iz policije.

Takođe, I.R. i E.A. se sumnjiče da su u noći između 5. i 6. novembra provalili u "Kineski restoran" u vlasništvu Podgoričanina B.V. i ukrali šest aluminijumskih radijatora, koji su potom vraćeni vlasniku.

Državni tužilac u Nikšiću je naložio da se I.R. uhapsi zbog sumnje da je počinio dva krivična djela teška krađa.

"Nakon saslušanja državni tužilac mu je odredio zadržavanje u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu. Sudija za istragu mu je odredio pritvor, nakon čega je I.R. sproveden u ZIKS"; navode iz policije.

Državni tužilac za maloljetnike u ODT u Nikšiću je naložio da se protiv E.A. podnese krivična prijava zbog sumnje da je počinio dva krivična djela teška krađa.

Bonus video: