Prevarom sa tuđeg računa uzeo 760.000 eura?

On je, kako se sumnja, to krivično djelo počinio na način što je u periodu od 16. jula 2014. do 18. avgusta 2014. godine, u četiri navrata podizao gotovinu u ukupnom iznosu od 760.000 eura
0 komentar(a)
novac, euro, Foto: Shutterstock.com
novac, euro, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 13.11.2017. 12:48h

Službenici Uprave policije su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv R.V. (57) iz Beograda, osumnjičenog da je prevarom sa tuđeg računa prisvojio 760.000 eura.

"Službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv R.V. (57) iz Beograda, državljanina Srbije, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivčno djelo prevara", navodi se u saopštenju.

On je, kako se sumnja, to krivično djelo počinio na način što je u periodu od 16. jula 2014. do 18. avgusta 2014. godine, u četiri navrata podizao gotovinu u ukupnom iznosu od 760.000 eura.

"On je, sumnja se, ovu sumu novca podigao koristeći falsifikovani pasoš Ruske Federacije koji je glasio na ime V.E.K, ruskog državljanina a koji je inače vlasnik novca i predmetnog računa kod Crnogorske komercijalne banke (CKB) u Podgorici sa kojeg je osumnjičeni podizao novac", rekli su iz Uprave policije.

Osumnjičeni je identifikovan koordiniranim aktivnostima policije, tužilaštva i nadležnih službi iz regiona.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u Podgorici koji je naložio da se protiv R.V. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo prevara", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: