Profesor tvrdi: Šaković pred nama nije tukao dijete

"U jednom trenutku vidio sam gužvu, izgledalo je kao da se djeca grupišu na poligonu i rekao kolegi da izađe. Kada je dotrčao do poligona sve je već bilo gotovo”
997 pregleda 29 komentar(a)
OŠ Branko Božović, Foto: Luka Zeković
OŠ Branko Božović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.11.2017. 06:33h

Nijedan nastavnik fizičkog vaspitanja nije bio na školskom poligonu kada je Aleksandar Aco Šaković (47) napao i udario dvanaestogodišnjeg L. M. učenika OŠ “Branko Božović”.

To je “Vijestima” rekao nastavik Zoran Đurišić, objašnjavajući da je sa kolegom Ivicom Rečevićem bio u sali kada je učenik napadnut:

"Objavljeno je da je Šaković učenika udario pred nastavnikom fizičkog, a da nastavnik nije reagovao. To je neistina. Da je neko od nas bio tu zaštitili bi dijete, kao što uvijek uradimo i do toga ne bi došlo. Ja sam ušao u salu sa dnevnikom da ocjenjujem učenike, unutra je bio kolega Rečević koji je prije mene završio čas u sali. U jednom trenutku vidio sam gužvu, izgledalo je kao da se djeca grupišu na poligonu i rekao kolegi da izađe. Kada je dotrčao do poligona sve je već bilo gotovo”, kazao je Đurišić.

Šakovića, koji je prema policijskoj evidenciji bezbjednosno interesantna osoba, sumnjiče da je 30. oktobra, na školskom poligonu prišao dječaku, uhvatio ga za vrat i udario šakom. Hapšen je istog dana, ali je sudija za istragu odbio predlog tužilaštva da ga pošalje u pritvor. Vijeće sudija preinačilo je rješenje i odlučilo da Šakovića pošalje iza rešetaka. Policija ga, međutim, još nije uhapsila.

Bonus video: