Markes najmlađi do četvrte titule u najprestižnijoj klasi

0 komentar(a)
Mark Markes, Foto: Reuters
Mark Markes, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.11.2017. 15:43h

Vozač Repsol Honde Mark Markes osvojio je danas titulu u Moto GP, pošto je na poslednjoj trci u sezoni, na Velikoj nagradi Valensije, osvojio treće mjesto. Špancu Markseu je izlijetanje sa staze Andree Dovicioza na Dukatiju, šest krugova prije kraja donijelo četvrtu titulu u karijeri u najprestižnijoj klasi.

"Bila je teška sezona, prepuna stresa, patnje... Nisam to htio da pričam ali bilo je toliko stresno tokom sezone gubio kosu i imao drugih problema. Ali psihološki morate ostati jaki, morate nastaviti dalje uz podršku tima. A Doviciozo je bio paklen rival i puno sam ove sezone naučio od njega", objasnio je Španac koliko je teško odbraniti titulu.

Markes je svoje četiri titule u Moto GP osvojio u poslednjih pet godina. On je sa 24 godine postao najmlađi četvorostruki šampion u najjačoj klasi.

Markesov klupski kolega Dani Pedrosa pobijedio je na današnjoj trci u Valensiji, dok je drugo mjesto osvojio Žoan Zarko na Jamahi.

Mark Markes je sezonu završio sa 298 bodova, dok je Doviciozo sakupio 261. Maverik Vinjales, vozač Jamahe, sezonu je završio kao treći sa 230 osvojenih bodova.

Honda je još ranije obezbijedila titulu u konkurenciji konstruktora.

Bonus video: