Danilo Pantić izgubio preokretom u meču za bronzu

Pantić je osvojio peto mejsto, nakon što ga je 45 sekundi dijelilo od bronzane medalje, pošto je vodio na vazari
108 pregleda 5 komentar(a)
Danilo Pantić, Foto: Zoran Đurić
Danilo Pantić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 12.11.2017. 17:15h

Crnogorski džudista Danilo Pantić nije uspio da našoj reprezentaciji donese jedinu medalju na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Podgorici. Nakon preokreta u meču za bronzu od Pantića je bio bolji Rus Nijaz Iljasov u kategoriji do 100 kilograma.

Pantić je odlično ušao u borbu, vrlo brzo je sjajnim zahvatom zaslužio vazari, ali je i pri toj akciji bilo vidno da je Rus vrhunski borac jer je podmetnuvši rame izbjegao ipon.

Pantić je jako blizu novom poenu bio u još par navrata, ali je Iljasov uspijevao da sa se izvuče a onda iz kontre da baci Pantića na vazari i gušenjem dobije borbu na 45 sekundi prije predviđenih pet minuta.

"Jako blizu ali i jako daleko od medalje! Da sam zadovoljan, nijesam, ali džudo je takav sport i potrebno je i malo sreće za rezultat. Što se mojih nastupa tiče jedino nijesam zadovoljan porazom u drugoj borbi, jer sam bio jako taktički loš. I to protiv rivala kojeg sam prethodna dva puta dobijao. U meču za bronzu sam bio odličan, vodio sam borbu, par puta sam dobro iskontrirao Rusa, ali je imao puno više sreće. Uspio je da iskoristi moj trenutak nepažnje i uz dosta sreće me zakači po stajnoj nozi, i to iz jako daleke pozicije. Poslije pada nijesam imao šansi, jer sam prije 15-tak dana slomio rebro i nijesam bio spreman za borbu u parteru. A znao sam kakav je rival Rus, obojica se borimo jako slično, dešnjaci smo i šanse su bile podjednake da neki od nas dvojice dobije u kontri. Na žalost on se par puta uspio izvući, a suđenje je bilo odlično i zasluženo je dobio - kazao je 22-godišnji Nikšićanin.

On je prije dvije godine bio zlatni junior na Evropskom prvenstvu u Obervartu.

"Tačno je da je postojao veliki pritisak zbog očekivanja cijelog tima da osvojim medalju, ali to niejsam osjećao kada sam ušao u borbu. Ni bol nijesam osjećao, samo malo euforije, domaća publika, teren, podrška... I bio sam odlično pripremljen, jer sam naporno trenirao sa selektorom Georgi Petrovom. Kod nas, na žalost, reprezentativne pripreme su jedini pravi rad. Ali imam program i želim da napredujem. Zato ću pred narednu sezonu proći bazične pripreme i moram dobiti još par kilograma, jer su svi moji rivali bili teži. To mi nije smetalo, ali sljedeće je sezone senoirosko Evropsko prvenstvo i ne želim da prepustim slučaju ni jedan segment u pripremi", zaključio je Pantić.

Pantić je na startu bio slobodan, u drugom kolu pobijedio je Italijana Davida Pocija, dok je u meču za polufinale izgubio od Austrijanca Davida Fara, i to nakon šest minuta i 30 sekundi velike borbe.

U repesažu slavio je protiv Austrijanca Laourina Belera i izborio je meč za medalju.

Ostali crnogorski predstavnici današnji nastup završili su bez medalje.

U kategoriji do 90 kilograma Lazar Ćupić poražen je od Estonca Kristofera Klena Kaljulaida, Petar Vlahović (do 100) izgubio je od Švajcarca Ota Imale, dok je od Slobodana Vukića u kategoriji preko 100 kilograma bolji bio Litvanac Ignas Mecajus.

U ženskoj konkurenciji Hana Kriještorac (do 78) poražena je od Urške Torkar iz Slovenije, Kristina Milić (do 78) od Aleksandre Gimaletdinove iz Rusije, dok je Jovana Nikić (preko 78) izgubila od Njemice Rene Liht.

Za razliku od naših takmičara, crnogorski internacionalni sudija Vitomir Vuković je bio sjajan i sudio je finale u superteškoj kategoriji za žene, u kojem je Ukrajinka Vasilina Kiričenko iponom dobila Raz Herško iz Izraela.

Bonus video: