Nakon više od mjesec od hapšenja njegovih zaposlenih: Knežević stigao u PG

153 pregleda 8 komentar(a)
Duško Knežević, Foto: Boris Pejović
Duško Knežević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.11.2017. 19:27h

Predsjednik i vlasnik Atlas grupe, Duško Knežević stigao je danas u Podgoricu.

Knežević je sletio na podgorički aerodrom nakon što je prošlo više od mjesec dana od hapšenja ljudi povezanih sa njim koji se sumnjiče za pranje novca.

Podgoričanin Vlatko Baja Rašović, vozač Duška Kneževića, i još pet osoba povezanih sa predsjednikom Atlas grupe uhapšeno je 29. septembra zbog sumnje da su učestvovali u pranju novca.

Zbog pranja oko 100.000 dolara, tada su pored Rašovića hapšene i njegove kolege Goran Grujović, Natko Peličić, Predrag Pejović, Dražen Vujisić i Vlado Stevanović.

Knežević je dan nakon njihovog hapšenja kazao da je novac zbog kog su njegovi zaposleni hapšeni njegov, i da ima dokaz da je legalno stečen, kao i da će se nadležnima staviti na raspolaganje kada se oporavi od operacije koja je obavljena u Beogradu.

Rašović je navodno na ranijem saslušanju u Specijalnom policijskom odjeljenju rekao da novac koji je konvertovao u eure prošlog oktobra, pripada gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Migu Stijepoviću.

Rašović je to izjavio inspektorima koji su ga saslušavali u svojstvu građanina.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva su ranije negirali su da je bilo ko od osumnjičenih pominjao Stijepovića kod njih na saslušanju.

Međutim, izvori “Vijesti” su tvrdili da je Rašović inspektorima rekao da je 12. oktobra prošle godine, po nalogu Kneževića i još jedne osobe iz Atlas banke, otišao kod Stijepovića u zgradu Glavnog grada po novac.

Objasnio je da mu je Stijepović predao novac, koji je istog dana konvertovan u eure.

Po zakonu, taj njegov iskaz policiji ne može se koristiti kao dokaz u postupku koji je zbog pranja novca Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo protiv Rašovića i njegovih kolega.

Izvori “Vijesti” tvrdili su da Rašović pred specijalnom tužiteljkom Lidijom Vukčević nije ponovio sve što je rekao u policiji, a da Stijepovića navodno nije pomenuo ni na saslušanju pred sudijom za istragu podgoričkog Višeg suda.

To je navodno uradio po savjetu advokata da ne pominje političara, "jer se nikada neće izvući iz te priče”.Nije jasno da li je SDT pokušalo da provjeri navode Rašovića, date pred policijom. Lideri Demokratskog fronta Milan Knežević i Andrija Mandić ranije su saopštili da je Stijepović uoči prošlogodišnjih parlamentarnih izbora, u Atlas banci zamijenio 100.000 dolara, koji su kasnije korišćeni za kampanju DPS. Tada su saopštili i da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić namjerno prećutao tu informaciju.

Iz SDT-a su ih demantovali istog dana, a Stijepović je saopštio da je to “očigledna laž”.

“Nadležni državni organ je jasno saopštio svoj stav”, rekao je tada Stijepović.

Knežević je ranije poručio da je svjestan da bode oči i zbog glasina da ga zanima uključivanje u politiku, ali da su to gluposti i da se bavi isključivo biznisom.

"Vijestima" je tada saopštio da u početku nije pridavao značaja istrazi o pranju novca, ali da je počeo da sumnja da mu neko podmeće nakon hapšenja njegovih zaposlenih.

Knežević je tada rekao i da se nada da nije posrijedi politička igra ili obračun interesnih grupa, preko njegovih leđa.

Bonus video: