Ananije Nikić dobio politički azil u Rusiji

"Kompetentni organi Rusije, među kojima i migracione službe, razmotrili su zahtjev građanina o davanju političkog azila i donjeli odluku da je njegovo krivično gonjenje politički motivisano", rekao je neimenovani sagovornik agencije
161 pregleda 43 komentar(a)
Ananije Nikić (Novine)
Ananije Nikić (Novine)
Ažurirano: 11.11.2017. 10:01h

Državljanin Crne Gore Ananije Nikić koji je osumnjičen za pokušaj državnog udara 16. oktobra prošle godine, dobio je politički azil u Rusiji, navodi danas Interfaks pozivajući se na dobro obavještene izvore.

"Kompetentni organi Rusije, među kojima i migracione službe, razmotrili su zahtjev građanina o davanju političkog azila i donjeli odluku da je njegovo krivično gonjenje politički motivisano", rekao je neimenovani sagovornik agencije.

Po njegovim rečima, na toj osnovi je Nikić dobio politički azil i uskoro može da dobije boravak, a kasnije i rusko državljanstvo.

Rusko tužilaštvo nedavno je saopštilo da ne namjerava da Crnoj Gori izruči Nikića, rukovodeći se Evropskom konvencijom o ekstradiciji iz 1957. godine, o čemu je obavjestilo Ministarstvo pravde Crne Gore 9. oktobra.

Nikić je službeni prevodilac opozicionog Demokratskog fronta (DF), čiji su čelnici takodje optuženi za umješanost u navodni pokušaj državnog udara.

Bonus video: