Podgorica: Maloljetnik (17) osumnjičen za dvije teške krađe

55 pregleda 2 komentar(a)
Hapšenje, maloljetnik, Foto: Shutterstock
Hapšenje, maloljetnik, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.11.2017. 16:51h

Službenici policije uhapsili su danas Podgoričanina H.B. (17) zbog sumnje da je u Podgorici počinio dva krivična djela teška krađa.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, sumnja se da je H.B. 18. jula 2014. godine, u društvu sa osobom čiji je identitet poznat policiji i koja je u međuvremenu preminula, preko krova ušao u noćni klub „Velvet“ u Bokeškoj ulici i ukrao oko 50 eura, tri LCD televizora, hard disk od video nadzora, muzičku miksetu i veću količinu alkoholnog pića.

Drugo krivično djelo H.B. je, kako se sumnja, izvršio 27. juna ove godine, kada je provalio u kiosk „Tabacco S-Press-T 45“ u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, iz kojeg je ukrao 50 eura i veću količinu cigareta.

"Oba krivična djela su rasvijetljena zahvaljujući dobro urađenom kriminalističkom uviđaju, kojom prilikom su izuzeti tragovi papilarnih linija koji su izuzeti sa lica mjesta i upućeni na vještačenje u Forenzički centar. Nakon dobijenog izvještaja o daktiloskopskom vještačenju potvrđene su sumnje da je H.B. počinio navedena krivična djela“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je od H.B. u prostorijama Centra bezbjednosti Podgorica, u prisustvu njegovog roditelja i shodno zakonskim procedurama, uzeta izjava.

"On je, uz posebni izvještaj kao dopunu krivičnih prijava prethodno podnijetih po nepoznatom počiniocu, priveden nadležnom državnom tužiocu za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: