Akcija "Boka 3" u Tivtu: Policija oduzela vozila, drogu, novac...

"Na osnovu konsultacija izvršenih sa nadležnim tužilaštvom, protiv D.I. (30) iz Tivta biće podnijete krivične prijave zbog osnovane sumnje da je počinila krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i omogućavanje uživanja opojnih droga", kazali su iz Uprave policije
163 pregleda 19 komentar(a)
Tivat grad, Foto: Siniša Luković
Tivat grad, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 10.11.2017. 11:29h

Crnogorska policija je 8. novembra uz podršku Specijalne antiterorističke jedinice u sklopu akcije "Boka 3" pretresla stan i druge prostorije u Tivtu koje koristi više bezbjednosno interesantnih lica, saopšteno je iz Uprave policije.

"Pretresom pronađeno je i oduzeto: dva vozila; šest mobilnih telefona i više SIM kartica različitih mobilnih operatera; tri komada pištoljske municije cal 7.62mm; više pakovanja – staklenih bočića u kojima se nalazila opojna droga metadon; 2.390 eura, za koji se sumnja da je stečen prodajom narkotika, vaga za precizno mjerenje; metalni boks; i više predmeta veće vrijednosti za koje se sumnja da su predati kao zalog za opojne droge", navodi se u saopšštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da su nakon pretresa u službene prostorije radi kriminalističke obrade privedene tri osobe.

"Na osnovu konsultacija izvršenih sa nadležnim tužilaštvom, protiv D.I. (30) iz Tivta biće podnijete krivične prijave zbog osnovane sumnje da je počinila krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i omogućavanje uživanja opojnih droga", kazali su iz Uprave policije.

Navode i da je policija u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala, a koje koordinira Sektor kriminalističke policije su, u sedam akcija koje su sprovedene od početka oktobra, izvršila pretrese na 104 lokacije na jugu i sjeveru, i to na lokacijama koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa (OKG) i njima bliske osobe.

"Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima. Aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavljaju", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: