ODUZETA NELEGALNA SREDSTVA

Uhapšena dva krivolovca: U Morači ribu lovili strujom

Krivolovci su zatečeni u rejonu stanice Zeta, kod mosta na Morači, saopšteno je iz uprave NP Skadarsko jezero
111 pregleda 2 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.11.2017. 20:24h

Dvojica krivolovaca su uhapšena, a riba i nelegalna sredstva zaplijenjena su u koordinisanoj akciji Plovne jedinice policije, Inspekcije za ribarstvo i Službe zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero.

Dežurna patrola Službe zaštite nacionalnog parka je u ponedjeljak, 6. novembra, preuzela privremeno oduzeta sredstva od dvojice krivolovaca koji su  nedozvoljeno lovili ribu strujom.

Krivolovci su zatečeni u rejonu stanice Zeta, kod mosta na Morači, saopšteno je iz uprave NP Skadarsko jezero.

„Lica koja su službenici Uprave policije zatekli u krivolovu su procesuirana prema nadležnim institucijama“, navedeno je iz NP Skadarsko jezero.

Nelegalno ulovljenu ribu preuzela je Inspekcija za ribarstvo, dok je Služba zaštite NP Skadarsko jezero, preuzela nelegalna sredstva, plastičnu barku dužine 4 metra, vanbrodski motor, pretvarač napona, tri akumulatora, sondu za izlov ribe i mrežu za ribu. Iz NP Skadarsko jezero ističu da Služba zaštite redovno vrši kontrolu i zaštitu prostora od svih vidova nelegalnih aktivnosti.

“Imajući u vidu da je NP Skadarsko jezero prekogranični prirodni prostor, od velikog je značaja čvrsta i kontinuirana saradnja sa policijom u suzbijanju svih oblika krivolova, kao i saradnja sa registrovanim ribarima i mjesnim stanovništvom”, navode iz NP.

 Iz NP apeluju na građane da se suzdrže od nelegalnih aktivnosti, te da prijave svaki oblik nelegalnih aktivnosti.

Preporučujemo za Vas