ŽALBE NA PRESUDU ZA ZLOUPOTREBU U OPŠTINI BAR

Advokati: Apelacioni sud da oslobodi Pavićevića i Krkotićevu

Prema presudi, Pavićević je mimo odluka lokalnog parlamenta, novcem građana vraćao dugove Prvoj banci kako bi Opština završila izgradnju stanova za potrebe zaposlenih u ministarstvima rada, prosvjete i Fonda zdravstva, iako to nije bilo u interesu grada, čime je toj opštini pričinio štetu za 1,78 miliona eura
83 pregleda 2 komentar(a)
Žarko Pavićević
Žarko Pavićević
Ažurirano: 04.04.2019. 23:42h

Branioci  Žarka Pavićevića i Danijele Krkotić tražili su juče od Apelacionog suda da ukine presudu kojom su bivši gradonačelnik Bara i njegova saradnica osuđeni za zloupotrebu službenog položaja, i oslobodi ih optužbi.  

U tom sudu juče je  održana sjednica povodom žalbe na presudu, kojom je Pavićević osuđen na godinu zatvora,  jer je mimo zakona i propisa dao sebi za pravo da se kao predsjednik Opštine “miješa u tuđi pravni posao” i time nanese štetu barskoj kasi u iznosu od blizu dva miliona eura.

Istom presudom Krkotić je osuđena na  četiri mjeseca zatvora uslovno na dvije godine, jer je, kao izvršna direktorka Zavoda za izgrdanju Bara pomagala Pavićeviću u izvršenju krivičnog djela.

Prema presudi, Pavićević je mimo odluka lokalnog parlamenta, novcem građana vraćao dugove Prvoj banci kako bi Opština završila izgradnju stanova za potrebe zaposlenih u ministarstvima rada, prosvjete i Fonda zdravstva, iako to nije bilo u interesu grada, čime je toj opštini pričinio štetu za 1,78 miliona eura.

Branilac optuženog Pavićevića, advokat Dušan Lukšić žalbom dostavljenom  Apelacionom sudu tražio je da ukinu  presudu i vrate na ponovno suđenje, ili je preinače i njegovog klijenta oslobode od optužbe.

Lukšić je u žalbi naveo da je presuda donijeta uz bitne povrede odredaba krivičnog postupka:

“Ničim nije dokazano da je optuženi na bilo koji način protivpravno  iskoristio svoj položaj ili ovlašćenje”, piše u žalbi.  

Ukidanje presude kojom je Krkotić osuđena uslovno tražio je i njen branilac, advokat Srđan Lješković.